17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Απίστευτη προβοκάτσια από την κίτρινη Bild: Ψεύτικες φωτός με ουρές Ελλήνων που δήθεν αποσύρουν τις καταθέσεις

Ημερομηνία:

Με ένα ακόμη προβοκατόρικο δημοσίευμα κατά της Ελλάδας χτυπά η γερμανική, λαϊκίστικη εφημερίδα Bild. Με φόντο μια εικόνα που δείχνει συνταξιούχους να σχηματίζουν ουρά έξω από μια τράπεζα γράφει στη σχετική λεζάντα: «Εδώ οι Έλληνες θέλουν να αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους».

«Συνωστισμός σε ελληνικές τράπεζες», σχολιάζει στο σχετικό άρθρο της η Bild. Μάλιστα μνημονεύει και δηλώσεις – υπό το καθεστώς ανωνυμίας φυσικά – «Έλληνα ειδικού σε χρηματοπιστωτικά θέματα» που υποστηρίζει ότι πολλοί Έλληνες υπό τον φόβο ότι η χώρα τους θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Επιπροσθέτως ο δημοσιογράφος αναφέρει πως μίλησε και με πολίτες που του εξομολογήθηκαν το φόβο τους.

Αυτό που, ωστόσο, δεν μνημονεύει η Bild είναι πως οι Έλληνες συνταξιούχοι – διότι μόνο συνταξιούχοι φαίνονται στη φωτογραφία -, μη εξοικειωμένοι με τα ATM και τις κάρτες, σχηματίζουν ουρές στο τέλος και στις αρχές κάθε μήνα προκειμένου να πληρωθούν από τότε που οι συντάξεις άρχισαν να καταβάλλονται στις τράπεζες.

Προφανώς ο Έλληνας «ειδικός» δεν θα ήξερε την πραγματικότητα αυτή προκειμένου να την εξηγήσει και στο δημοσιογράφο.

Δείτε τη φωτό:

172279-screen_shot_2015-03-31_at_3.01.29_m.m.

tvxs.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ