19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Απίστευτη υπόθεση κατασκευασμένης ψεύτικης είδησης που αναρτήθηκε στο Facebook έχει προκαλέσει αναστάτωση στον Άγιο Νικόλαο

Ημερομηνία:

Μια απίστευτη υπόθεση κατασκευασμένης ψεύτικης είδησης (fake news) που αναρτήθηκε στο Facebook έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στην πόλη του Αγίου Νικολάου.

Η αρχική πληροφορία έκανε λόγο για νεαρή κοπέλα που πυροβολήθηκε μεταμεσονύκτια ώρα στηλίμνη Αγίου Νικολάου. Η υποτιθέμενη είδηση ήταν ακόμα χειρότερη κατά την ανάγνωση της προκαλώντας τρόμο με όσα απολύτως ψευδή ανέφερε. Eιδικά για τους αδαείς περί την τεχνολογία κι όσα συμβαίνουν στον κόσμο του Διαδικτύου, με αποτέλεσμα το θέμα να λάβει διαστάσεις.

Δείτε παρακάτω το κείμενο της ψεύτικης είδησης (κρατήσαμε την ορθογραφία της ανάρτησης) για το οποίο η νεαρή κοπέλα που το έγραψε ζήτησε συγνώμη με άλλη ανάρτηση.

«Αυτό το υπέροχο κορίτσι με τα φανταστικά ονειρικά μάτια βρέθηκε αναίσθητο σήμερα 11 Μαΐου στις 2:56 το βράδυ στην λίμνη Αγίου Νικολάου Κρήτης μετά από επίθεση πυροβολισμού που δέχθηκε από άγνωστο άντρα..

Η άτυχη 17χρονη …..(αναφέρει το όνομα της κοπελας) βρέθηκε με αιμορραγία λυπόθημει και σε κατάσταση σοκ μετά από αυτό που της συνέβη και ευτυχώς για εκείνη πέρασε ένας ηλικιωμένος άντρας την είδε και μας ειδοποίησε αμέσως!

(Πρώτη φορά στην ζωή μου συμβαίνει κάτι τέτοιο και έχω μείνει άναυδος) δηλώνει ο ηλικιωμένος που βρήκε το άτυχο κορίτσι.

Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε και βρίσκεται στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στα επείγοντα όπου οι γιατροί θα κάνουν τα πάντα για να την βοηθήσουν και να την φροντίσουν όπως της χρειάζεται αυτή την στιγμή!

Οι αρχές της αστυνομίας και ο δήμος Αγίου Νικολάου έχουν αρχίσει ήδη να εξερευνούν το θέμα με στόχο και ελπίδα να βρεθεί και να φυλακιστή ο ένοχος και ένοπλος δράστης!

Για όλους τους υπόλοιπους σας προτείνουμε να μένετε στα σπίτια σας το βράδυ για μεγαλύτερη ασφάλεια!

* Για πληροφορίες και για περισσότερα νέα θα σας κρατάμε ενήμερους στην σελίδα μας στο Facebook

Νέα μόδα..

Αν και το περιστατικό αυτό «ταρακούνησε» την τοπική μας κοινωνία, δεν φαίνεται να είναι το μοναδικό περιστατικό κατασκευασμένων ειδήσεων που απασχολεί την κοινότητα του facebook.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι πρόκειται για μία νέα μόδα ανάμεσα στο νεαρόκοσμο και στην περιοχή μας, που προβαίνει συχνά σε τέτοιες «πλάκες», άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο «αθώες», αξιοποιώντας μάλιστα και σχετικό ιστότοπο δημιουργίας ψεύτικων ειδήσεων.

Ενδεικτικά μας ανέφεραν αθώες ιστορίες παιδιών που κατασκεύασαν ειδήσεις, όπου βλέπουν κάποια από τα πιο τρελά όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα.

"google ad"

anatolh.com

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...