23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Απίστευτο! Και η Θάτσερ στηρίζει Βαρουφάκη: Το θατσερικό Adam Smith Institute υποστηρίζει την πρόταση Βαρουφάκη

Ημερομηνία:

Δεν ηταν μικρή η έκπληξη που ένιωσε ο Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Βαρουφάκης όταν αντέκρισε μπροστά του κείμενο από το φημισμένο Ινστιτούτο Adam Smith που υποστήριζε τις θέσεις της χώρας μας για διαπραγμάτευση.

“Ζούμε σε έναν παράξενο κόσμο” σχολίασε ο Γιάννης Βαρουφάκης που ανέβασε στο λογαριασμό του την παραπομπή σε άρθρο όπου το Ινστιτούτο Άνταμ Σμιθ καλεί τον Οσμπορν να αποδεχτεί την πρόταση του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών

“Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι το ινστιτούτο Adam Smith θα υποστήριζε οποιαδήποτε πρόταση προέρχεται από μένα” συνέχισε σε δεύτερο tweet ο Γιάνης Βαρουφάκης που έστειλε τις θερμές του ευχαριστίες για την υποστήριξη.

Το Adam Smith Institute δεν είναι κάποιος τυχαίος οργανισμός. Πέρνωντας το όνομά του από το αντίπαλο δέος του Μαρξ και θεμελιωτή των φιλελεύθερων θεωριών για την οικονομία Adam Smith θεωρείται προπύργιο της ανάπτυξης των ιδεών γύρω από την “ελεύθερη αγορά” και μάλιστα ήταν η κυρίαρχη δύναμη πίσω από τις ιδιωτικοποιήσεις της Θατσερικής περιόδου στην Αγγλία.

Με τη στήριξή του προωθήθηκαν πολιτικές για την ιδιωτικοποίηση στην υγεία και στην παιδεία ενώ θεωρείται ακόμα και σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά ινστιτούτα που προωθούν την ιδέα της ελεύθερης αγοράς επηρεάζοντας και συμβουλεύοντας μία σειρά από κυβερνήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Lars Christensen, μέλος του Adam Smith Institute δήλωσε:

Η δουλειά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι να διασφαλίσει την ομαλότητα στην οικονομία της Ευρωζώνης.

Ο κ. Christensen είπε ότι το πλάνο του κ. Βαρουφάκη είναι εξαιρετικό:

Μετά τη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όσμπορν χθες στο Λονδίνο, ο Lars Christensen, εταίρος του Adam Smith, δήλωσε ότι με τη σύνδεση του χρέους της Ελλάδας έναντι της ΕΕ και της ΕΚΤ με τον ονομαστικό ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας “τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας θα είναι λιγότερο ευάλωτα σε μία πιθανή αποτυχία της νομισματικής πολιτικής της Ευρωζώνης”.

Ο Όσμπορν “θα έπρεπε να είναι ενθουσιώδης υποστηρικτής του σχεδίου Βαρουφάκη για το χρέος, γιατί αυτό θα μείωνε το κόστος των σφιχτών νομισματικών πολιτικών και θα περιόριζε τον κίνδυνο μίας νέας μεγάλης κρίσης της Ευρωζώνης”, τόνισε ο Christensen.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...