16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Απίστευτο: 47,6% ο ΣΥΡΙΖΑ 20% η ΝΔ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

Ημερομηνία:

Θετικά αποτιμούν οι Έλληνες πολίτες τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους, στέλνοντας παράλληλα ξεκάθαρο μήνυμα για παραμονή της χώρας στο ευρώ, όπως δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis που θα δημοσιεύσει το Σάββατο η εφημερίδα Παραπολιτικά. Να σημειώσουμε ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά τη συμφωνία του Eurogroup και για αυτό τα αποτελέσματα που καταγράφονται έχουν ιδιαίτερη αξία.
Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία στην πρόθεση ψήφου στην ερώτηση «τι θα ψηφίζατε αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή», με το 42,1% των ερωτηθέντων να απαντά ΣΥΡΙΖΑ, το 18,3% ΝΔ, το 5,7% το Ποτάμι, το 5,3% Χρυσή Αυγή, το 4,1% ΚΚΕ, το 3,8% Ανεξάρτητοι Έλληνες και το 3% ΠΑΣΟΚ, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 5,2%
Δημοσκόπηση - Metron Analysis - πρόθεση ψήφου
Δημοσκόπηση - Metron Analysis - εκτίμηση ψήφου
Σε ερώτηση για την παραμονή της χώρας στο ευρώ ή την επιστροφή στη δραχμή, οι ερωτηθέντες στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Το 81% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ και μόλις το 15% τάσσεται κατά.
Δημοσκόπηση - Metron Analysis - ευρώ ή δραχμή
Σε ότι αφορά τη στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, την επικροτεί το 68% των ερωτηθέντων, ενώ το 23% δηλώνει δυσαρεστημένο. Σε ότι αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, συμφωνούν σε ποσοστό 85%, οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής σε ποσοστό 53%, του Ποταμιού 64%, του ΚΚΕ 67%, του ΠΑΣΟΚ 53% και τέλος οι ψηφοφόροι της ΝΔ συμφωνούν σε ποσοστό 55%.
Δημοσκόπηση - Metron Analysis - διαπραγματεύσεις
Εκρηκτική αύξηση σημειώνουν και τα ποσοστά του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Αντώνη Σαμαρά σε ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, σύμωνα με τις διαχρονικές μετρήσεις της Metron Analysis. Όπως προκύπτει η καταλληλότητα του κ. Τσίπρα για την πρωθυπουργία, εκτινάχθηκε στο 55% από 29%, ενώ αντίθετα του κ. Σαμαρά υποχώρησε από το 36% στο 13%.
Δημοσκόπηση - Metron Analysis - καταλληλότερος πρωθυπουργός
Σε ερώτηση για τη μέχρι τώρα αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 76% αποτιμά θετικά την πορεία της, ενώ το 18% αρνητικά.
Δημοσκόπηση - Metron Analysis -αξιολόγηση κυβέρνησης
Τέλος, σε ερώτηση για το αν η σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα πέτυχε μέχρι στιγμής περισσότερα ή λιγότερα από την κυβέρνηση Σαμαρά, το 59% απαντά περισσότερα και το 19% λιγότερα, ενώ το 12% απαντά τα ίδια.

Δημοσκόπηση - Metron Analysis -σύγκριση κυβερνήσεων

antenna.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...