16.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Απαγωγή, ληστεία και ξυλοδαρμός νεοζηλανδού τουρίστα από αστυνομικούς στα Χανιά!

Ημερομηνία:

Μετά την τραγική περιπέτεια που έζησε νοτιοκορεάτης τουρίστας ο οποίος για λόγους ρατσιστικούς ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς στην περιοχή Ομόνοιας όταν τον πέρασαν για μετανάστη έχουμε και νέο περιστατικό αυτή τη φορά στα Χανιά με θύμα νεοζηλανδό τουρίστα τον οποίο αστυνομικοί δείρανε, ληστέψανε, απαγάγανε και φυλακίσανε.

Η καταγγελία που δημοσιεύθηκε στη μεγάλη κυκλοφορίας εφημερίδα New Zealand Herald αναφέρει ότι τουρίστας από τη Νέα Ζηλανδία πέρασε «μία εφιαλτική μέρα στα χέρια της αστυνομία στο ειδυλλιακό τουριστικό νησί της Κρήτης». Ο Joel Stirling, 29 ετών, υποστηρίζει ότι απήχθη, υπήρξε θύμα ξυλοδαρμού και κλοπής από την ελληνική αστυνομία σε συνεργασία με εργαζόμενο σε εστιατόρια της πόλης των Χανίων.

Ο κ. Stirling και οι δύο του φίλοι έκαναν διακοπές στην Ελλάδα και είχαν γίνει φίλοι με τον άνθρωπο στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Ο Stirling έμεινε παραπάνω ενώ οι φίλοι του αποχώρησαν και σύντομα μετά εμφανίστηκαν 2 αστυνομικοί, οι οποίοι αφού πρώτα του πέρασαν χειροπέδες, του έβαλαν ένα σακί στο κεφάλι και τον έσπρωξαν μέσα σε ένα αμάξι. Στον αστυνομικό σταθμό, είπε ότι τον πέταξαν στο έδαφος και άρχισαν να τον κτυπούν ενώ έκλεψαν και τα χρήματα που είχε στο πορτοφόλι του, περίπου 200 δολάρια.

«Σύντομα εξελίχθηκε σε μία πολύ σοβαρή κατάσταση», είπε ο κ. Stirling. «Άρχισαν να με γρονθοκοπούν, με χτύπησαν στο πρόσωπο με αστυνομικό γκλοπ. Ήταν τρομερά βίαιοι. Διαρκώς επαναλάμβαναν «κανείς δεν πρόκειται να σε σώσει, δε θα φύγεις από εδώ ζωντανός». Δε μου έλεγαν καν για ποιο λόγο είχα συλληφθεί και τι είχα κάνει»

Αφού τον άφησαν σε ένα μικροσκοπικό κελί, ο κ. Sterling κατόρθωσε να φθάσει στο κινητό τηλέφωνό του το οποίο βρισκόταν στην πίσω τσέπη του παντελονιού του όπου το είχε κρύψει κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του με το αυτοκίνητο στο αστυνομικό τμήμα. Πίσω στη Νέα Ζηλανδία, οι γονείς του ήταν εξαιρετικά τρομαγμένοι όταν έλαβαν το ανησυχητικό μύνημα από το κινητό του γιου τους.

Ο κ. Clive Stirling είπε: «Ήταν τρομερά ενοχλητικό. Έλγε ότι τον είχαν απαγάγει και ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν. Ακουγόταν πολύ τρομαγμένος, πράγμα ασυνήθιστο για τον Joel.” «Καλέσαμε την αστυνομία άμεσα. Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας κάλεσε την Ίντερπολ.»

Τώρα, πίσω στη Νέα Ζηλανδία, ο κ. Stirling συμβουλεύει όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα να μην το κάνουν μόνοι και μην εμπιστεύονται τον ντόπιο πληθυσμό παρά τη φαινομενική φιλική διάθεσή του. Αυτός, δεν πρόκειται να ξαπαντήσει το πόδι του στην Κρήτη, όπως δήλωσε. Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες με αστυνομική βία εις βάρος τουρίστα μετά και τον   νοτιοκορεάτη τουρίστα που κατήγγειλε ξυλοδαρμό από αστυνομικούς στην περιοχή της Ομόνοιας. Η Αθήνα τότε ζήτησε συγγνώμη από τη Σεούλ για εκείνο το περιστατικό. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και πρέπει να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες εις βάρος των επίορκων αστυνομικών, εφόσον η καταγγελία και στη δεύτερη περίπτωση ισχύει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα «The New Zealand Herald» που φιλοξενεί το δημοσίευμα έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, με περίπου 170 χιλιάδες φύλλα καθημερινά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας “The New Zealand Herald’’ (αναδημοσιεύεται σε ξένα και εγχώρια ηλεκτρονικά Μέσα), που αφορά καταγγελία 29χρονου αλλοδαπού υπηκόου Νέας Ζηλανδίας, για αξιόποινες πράξεις σε βάρος του από αστυνομικούς στα Χανιά της Κρήτης, ανακοινώνεται ότι από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψαν τα ακόλουθα :

• καμία Αστυνομική Υπηρεσία της Κρήτης δεν έχει επιληφθεί περιστατικού ή συμβάντος που να σχετίζεται με τον καταγγέλλοντα,
• αλλοδαπός, με τα στοιχεία ταυτότητας του καταγγέλλοντα, προσήχθη την 21 Οκτωβρίου 2012 στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Πηγή:http://www.nzherald.co.nz

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...