20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Απαντήσεις για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να απαντήσει «χωρίς μισόλογα» αν «πραγματοποιούνται σήμερα υποκλοπές συνομιλιών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων» απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε σχετική του ανακοίνωση τονίζει ότι το ερώτημα «χρειάζεται μια ξεκάθαρη απάντηση και όχι ήξεις αφήξεις και ανούσια ευφυολογήματα». Όπως αναφέρει, πρέπει σήμερα κιόλας «να απαντηθεί με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, ειδάλλως η κυβέρνηση είναι πολλαπλά έκθετη».
Η αξιωματική αντιπολίτευση επανήλθε στο ζήτημα με αφορμή τις αιχμές που άφησε σήμερα ο Σίμος Κεδίκογλου κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για παρακολουθήσεις», δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Δεν είναι δυνατόν να το λέμε στην αρχή και μετά να το γυρνάμε στην πλάκα. Δεν μπορούμε να λέμε και καμιά βλακεία να περνά η ώρα, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας».
Η Κουμουνδούρου κάνει επίσης λόγο για «θέμα μέγιστης πολιτικής σημασίας» και συμπληρώνει: «Τα αναπάντητα ερωτήματα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που προκύπτουν τόσο από τις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη για κοριούς της ΕΥΠ και την προσπάθεια εμπλοκής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Άρη Σπηλιωτόπουλου για τη δράση της ΕΥΠ, αναδεικνύουν ένα μείζον θέμα δημοκρατίας».
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ο έλεγχος της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής από το κοινοβούλιο συνιστά «αυτονόητη δημοκρατική δικλείδα σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία». «Η ανεξέλεγκτη δράση τέτοιων μηχανισμών γεννά το φόβο προβοκάτσιας και υπονομεύει τα θεμέλια της δημοκρατίας μας», συμπληρώνει.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ