19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Απειλεί τώρα και την EBU o Γιάννης Στουρνάρας

Ημερομηνία:

Στη βραδιά  συμπαράστασης στον ελληνικό λαό, που διοργάνωσε προχθές ο δημοσιογραφικός οργανισμός Mediapart, με αφορμή το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, κατατέθηκαν σοβαρότατες επισημάνσεις, στις οποίες επανερχόμαστε καθώς θεωρούμε ότι αξίζουν ιδιαίτερης μνείας. Εκ μέρους της EBU και ενημερώνοντας το κοινό για όσα έχει πράξει εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Οργανισμού, ο  Jean Paul Philippot κατήγγειλε ότι στη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα –αρχιτέκτονα του λουκέτου στην ΕΡΤ- ο υπουργός Οικονομικών  του διεμήνυσε ότι η EBU λειτουργεί κατά παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας απειλώντας τον ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της EBU. Πρόσθεσε επίσης ότι το Σαββατοκύριακο ο Έλληνας πρέσβης στο Ισραήλ, έστειλε επιστολή στο συνεργάτη της EBU για τη δορυφορική κάλυψη ζητώντας στο όνομα της ελληνικής νομοθεσίας τηλεπικοινωνιών να διακόψει τη μετάδοση του σήματος.
Αποκαλυπτικός ο Jean Paul Philippot, για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα παίρνει θέση και για το μελλοντικό φορέα που έχει στα σκαριά η ελληνική κυβέρνηση.
Έχουμε να κάνουμε με έναν ελιγμό, ο οποίος δεν έχει στόχο να δημιουργήσει ένα νέο φορέα ενημέρωσης, αλλά με μία κίνηση, που χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα και τις απειλές, προσπαθεί να φιμώσει τους δημοσιογράφους. Αυτό δεν είναι αποδεκτό, αγωνιζόμαστε για να το αποτρέψουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να το αποτρέψουμε.
Ο Jean Paul Philippot, δεν παρέλειψε και στην άρνηση της κυβέρνησης να υπακούσει στην απόφαση του ΣτΕ εκφράζοντας ανησυχία για την εξέλιξη, που όπως σημειώνει μας δείχνει ότι είμαστε εκτός νομικού πλαισίου και μετακινούμαστε σε ένα έδαφος πολύ βίαιο.
Επιπρόσθετα προειδοποιεί ότι η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ είναι πιλότος για όλην την Ευρώπη.
Και όπως αποκαλύπτει την Παρασκευή στον Ουγγαρία το δίκτυο Bertelsmann ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα ακολουθήσει την ίδια γραμμή που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...