20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Απειλούν να πάρουν την έδρα της δημοτικής παράταξης “Ανταρσία στα Χανιά”

Ημερομηνία:

Η παρουσία της δημοτικής παράταξης “Ανταρσία στα Χανιά” στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων πλέον θα κριθεί στα δικαστήριο αφού η κ. Νίκη Αποστολάκη, πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ και μέλος της παράταξης του απερχόμενου δημάρχου κ. Σκουλάκη καταφεύγει στα δικαστήρια για να διεκδικήσει την παρουσία της στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η δημοτική παράταξη “Ανταρσία στα Χανιά” αφού θεωρεί ότι πρόκειται για άλλη μία προσπάθεια για να αλλοιωθεί η απόφαση του χανιώτικου λαού και η απλή αναλογική.

Μάλιστα, μιλούν για προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού του σχήματος αφού τα έξοδα των δικαστηρίων είναι πολύ μεγάλα. Γιαυτό άλλωστε σκοπεύουν να ξεκινήσουν καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης αφού αλλιώς δε θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Χρησιμοποιώντας τα δικαστήρια για μια ακόμη φορά η κα Αποστολάκη, πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ και πρώην δημοτική σύμβουλος της παράταξης του κου Σκουλάκη και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., προσπαθεί να αλλοιώσει την απλή αναλογική και την απόφαση του χανιώτικου λαού να στείλει την αντικαπιταλιστική αριστερά και την «Ανταρσία στα Χανιά» στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Με ένστασή της ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών για το Δήμο Χανίων του περασμένου Μάη και να αποδοθεί η έδρα που πήρε η «Ανταρσία στα Χανιά», στην ίδια.

Είναι σαφές πως αυτοί που τόσα χρόνια διέλυαν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην εργασία, την πόλη, τον ελεύθερο χώρο και χρόνο, την εκπαίδευση και την υγεία ενοχλούνται από το γεγονός ότι η φωνή των κινημάτων, των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των καθαριστριών, της ΕΡΤ κλπ ακούγεται και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι σαφές ότι η δράση της «Ανταρσία στα Χανιά» έχει ενοχλήσει το μνημονιακό καταστημένο στην πόλη.

Όπως έκαναν πάντα έτσι και τώρα προσπαθούν να εξασφαλίσουν θέσεις και προνόμια για τον εαυτό τους και την τάξη που υπηρετούν και χρησιμοποιούν γι’ αυτό το σκοπό, κάθε μέσο. Η παραπομπή στο ΣτΕ αποτελεί ανάμεσα στα άλλα και προσπάθεια να στραγγαλίσουν οικονομικά το δημοτικό μας σχήμα. Τα έξοδα της εκδίκασης στο ΣτΕ ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες ευρώ. Η κα Αποστολάκη μάλιστα ζητά στην αίτησή της να της πληρώσουμε και τα δικά της έξοδα σε περίπτωση που «δικαιωθεί». Υπενθυμίζουν σε όλους ότι η δική τους «δημοκρατία» είναι πολύ ακριβή για τους μη έχοντες.

Η «Ανταρσία στα Χανιά θα δώσει και αυτή τη μάχη. Ξεκινούμε άμεσα οικονομική καμπάνια ενίσχυσης για τα έξοδα της δίκης. Απευθυνόμαστε σε εργαζόμενους νεολαίους, σε όλους τους αριστερούς ανθρώπους, τους αγωνιστές των κινημάτων, σωματεία και φορείς να ενισχύσουν την προσπάθεια μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...