21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Απελευθερώθηκαν οι πρώτοι 20 κρατούμενοι από την Αμυγδαλέζα

Ημερομηνία:

Με την απελευθέρωση είκοσι κρατουμένων της Αμυγδαλέζας ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής η υλοποίηση των εξαγγελιών της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Γιάννη Πανούση για το κλείσιμο των κέντρων κράτησης και την αποκατάσταση της νομιμότητας και της ανθρωπιάς στη μεταναστευτική πολιτική.

Οι περισσότεροι από τους πρώτους είκοσι είναι άνθρωποι που έχουν ζητήσει άσυλο και κρατούνταν καταχρηστικά. Άλλοι βγήκαν με απόφαση αναβολής απομάκρυνσης για έξι μήνες.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό έγιναν δεκτές με θετικά σχόλια από διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μετά το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ανακοίνωση έβγαλε και η Ύπατη Αρμοστεία στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ικανοποίησή της και καλώντας την κυβέρνηση να αλλάξει και τα υπόλοιπα προβληματικά σημεία της πολιτικής για το άσυλο και τη μετανάστευση.

Την ίδια στιγμή, συλλογικότητες του αντιρατσιστικού χώρου εντείνουν τις πιέσεις τους για να επιταχυνθούν οι αλλαγές της πολιτικής, ύστερα και από τους τρεις θανάτους κρατουμένων την περασμένη εβδομάδα (δύο αυτοκτονίες και ένας θάνατος από παθολογικά αίτια). Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία ενάντια στα Κέντρα Κράτησης καλεί σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην Αμυγδαλέζα το απόγευμα του Σαββάτου, με αίτημα να κλείσουν αμέσως όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να αφεθούν ελεύθεροι οι κρατούμενοι.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...