22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Απελπιστική η κατάσταση για κατοίκους σε Κίσσαμο λόγω των καταπατήσεων κτηνοτρόφων: Θα μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε τις περιουσίες, να γίνουν όλα ένα απέραντο βοσκοτόπι

Ημερομηνία:

Οι καταπατήσεις εκ μέρους κτηνοτρόφων στις επαρχίες της Κρήτης είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που όμως έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο στις ζωές των υπόλοιπων κατοίκων.

Κάτοικοι από τα χωριά της Κισσάμου αποφάσισαν σήμερα να εκφράσουν την αγανάκτησή τους συντονισμένα με συγκέντρωση έξω από την Εισαγγελία Χανίων και συνάντηση με τον Εισαγγελέα.

Ζήτησαν τη λήψη μέτρων προστασίας τους από τους κτηνοτρόφους, αφού, όπως λένε, δε σέβονται τίποτα με τα ζώα να καταστρέφουν καλλιέργειες και περιουσίες,

Μάλιστα, όταν διαμαρτύρονται, δέχονται απειλές και τρομοκρατία ενώ καταγγέλουν ότι πολλοί κτηνοτρόφοι έχουν διασυνδέσεις με ισχυρά πρόσωπα που τους προσφέρουν προστασία στις παρανομίες τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά πολίτης: “…πάμε και φροντίζουμε τα χωράφια μας, τα σπίτια μας, να μην ρημάξουν τα χωριά μας. Θα μας αναγκάσουν να τα εγκαταλείψουμε στο τέλος, να γίνουν ένα απέραντο βοσκοτόπι”.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλονται, η δικαιοσύνη αποτυγχάνει να τους προστατεύσει αφού οι μηνύσεις δεν καταλήγουν πουθενά ενώ εξεγείρουν τους παρανομούντες κτηνοτρόφους που προβαίνουν σε απειλές και τρομοκρατία.

Πρόκειται για μία κατάσταση όπου λίγοι, ελάχιστοι άνθρωποι επιβάλλονται επί του συνόλου της κοινωνίας με τις δημόσιες αρχές από τον δήμο, την αστυνομία ως την Εισαγγελία να δηλώνουν είτε αναρμόδιοι είτε την αδυναμία τους να παρέμβουν.

Να σημειώσουμε ότι στη συνάντηση που είχαν με τον εισαγγελέα τους δήλωσε ότι δε μπορεί να κάνει τίποτα και τους κάλεσε να προχωρήσουν σε μηνύσεις, μία μέθοδο που μέχρι τώρα δεν έχει φέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Να σημειώσουμε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή όπου ζητήθηκε η σύγκληση σύσκεψης με τη συμμετοχή των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών με στόχο τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου που άλλωστε επηρεάζει τους κάτοικους όχι μόνο στην Κίσσαμο αλλά και σε πολλές άλλες επαρχίες

Με πληροφορίες από flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...