16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Απεργοί Coca Cola: Παράδειγμα προς μίμηση η Πάτρα

Ημερομηνία:

Οι απεργοί-εργαζόμενοι της Coca Cola 3E Θεσσαλονίκης εκφράζουν δημοσίως με ανακοίνωσή τους τις ευχαριστίες τους προς την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων για την άρνησή τους να αποδεχθούν χορηγία της πολυεθνικής Coca Cola σε ένδειξη «έμπρακτης συμπαράστασης» στον πολύμηνο αγώνα των απεργών- εργαζομένων για να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

Όπως τονίζεται, η κίνηση συμπαράστασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων έχει διπλή σημασία για τον αγώνα των απεργών. Από τη μία, όπως προστίθεται,  «υπενθυμίζει στα golden boys της πολυεθνικής Coca Cola 3E ότι η ελληνική κοινωνία δεν άγεται και φέρεται σύμφωνα με τις επικοινωνιακές τακτικές τους και τη διασκόρπιση «διαφημιστικού» χρήματος, από την άλλη «υπενθυμίζει» στο πανελλήνιο ότι η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας      είναι μια από τις περιοχές που επλήγησαν άμεσα από την αντεργατική πολιτική της πολυεθνικής, εφόσον, ανάμεσα στα έξι    εργοστάσια που έχει κλείσει αυθαίρετα σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνονται και οι μονάδες στην ίδια την Πάτρα και στο Μεσολόγγι».

Oι απεργοί-εργαζόμενοι της Coca Cola 3E Θεσσαλονίκης καλούν τις Διοικήσεις όλων των Κοινωφελών Επιχειρήσεων της   χώρας να αποστασιοποιηθούν έμπρακτα από τις «ύπουλες τακτικές με τις οποίες η  Coca Cola 3E επιχειρεί να διεμβολίσει την κοινωνική αλληλεγγύη».

«Παρόμοιες ενέργειες αλληλεγγύης σαν και αυτή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Πατρέων μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας», τονίζουν οι απεργοί, οι οποίοι καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους: «Ούτε γουλιά Coca Cola, Amita, Fanta… μέχρι  να  ξανανοίξει  το  εργοστάσιο»

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...