19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Απεφεύχθη ο κίνδυνος απένταξης: Ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς παραμένει στα Αποθέματα της Βιόσφαιράς της UNESCO

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς γνωστοποιείται ότι μετά από απόφαση της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του προγράμματος “Άνθρωπος και Βιόσφαιρα”, το Φαράγγι της Σαμαριάς παραμένει στο Δίκτυο Αποθεμάτων της Βιόσφαιρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Φαράγγι της Σαμαριάς αντιμετώπιζε τον κίνδυνο διαγραφής του από τον κατάλογοMAB/UNESCO στον οποίο καταγράφονται 650 οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο, κάτι που θα αποτελούσε “την παγκόσμια πρώτη” περίπτωση απένταξης.

Κίνδυνο απένταξης αντιμετώπιζε και το δεύτερο απόθεμα της Βιόσφαιρας στην Ελλάδα, ο μυθικός Όλυμπος. Σχετικές ερωτήσεις είχαν καταθέσει και ευρωβουλευτές.

Τελικώς, αυτός ο κίνδυνος απεφεύχθη.

Το Πρόγραμμα Άνθρωπος και βιόσφαιρα (MAB), προτείνει ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης ικανοτήτων με στόχο τη βελτίωση της σχέσης των ανθρώπων με το περιβάλλον τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Εγκαινιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Οι κύριοι στόχοι του είναι η οικολογική, κοινωνική και οικονομική διάσταση της απώλειας της βιοποικιλότητας και η μείωση των ζημιών. Χρησιμοποιεί το Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων της βιόσφαιρας, ως οχήματα μετάδοσης της γνώσης, έρευνας και παρακολούθησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και συμμετοχικής λήψης αποφάσεων.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης:

17349863_1370734099667915_9051621040246177547_o

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...