21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αποδοκιμάστηκε η πρωτοβουλία του λεπτού σιγής για τον Κατσίφα στη Βουλή

Ημερομηνία:

Κόμματα της αντιπολίτευσης αποδοκίμασαν την πρωτοβουλία του Νικήτα Κακλαμάνη να ζητήσει την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τον Κώστα Κατσίφα στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο Νικήτας Κακλαμάνης που πήρε τη σχετική πρωτοβουλία, υπεραμύνθηκε της απόφασης του ενώ μαζί του συμφώνησαν Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποδοκίμασε την κίνηση του Νικήτα Κακλαμάνη για την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα την προηγούμενη εβδομάδα. Ως προεδρεύων και χωρίς να έχει έρθει σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα, ο Ν. Κακλαμάνης αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη συμπαράστασης στην οικογένεια του Κ. Κατσίφα.

«Εκ μέρους της Βουλής και επ’ ευκαιρία της κηδείας του δολοφονηθέντος συμπατριώτη μας Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, θέλω να εκφράσω τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και τη χωρίς κανένα άλλοθι καταδίκη της δολοφονίας του συγκεκριμένου ανθρώπου από την αλβανική αστυνομία. Αν έχω την ομόφωνη -γιατί δεν προβλέπεται αλλιώς από τον κανονισμό- συμφωνία σας, να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του συγκεκριμένου ανθρώπου. Υπάρχει αντίρρηση; Όχι. Σας ευχαριστώ πολύ», είχε δηλώσει τότε ο Ν. Κακλαμάνης.

Ο βουλευτής της ΝΔ, επέμεινε στην ορθότητα της πρωτοβουλίας του, ενώ με την αποδοκιμασία της κίνησής του από την Διάσκεψη των Προέδρων διαφώνησε η ΝΔ κι η Χρυσή Αυγή, η οποία επίσης είχε ζητήσει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Κ. Κατσίφα.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, δήλωσε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία έπρεπε να έχει αποφευχθεί. «Έγινε μία συζήτηση αρκετά αναλυτική, έλαβαν το λόγο όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Από όλες τις άλλες πλευρές χωρίς να ανέβουν οι τόνοι ειπώθηκε ότι έπρεπε να ειπωθεί. Η  πολιτική αποτίμηση αυτής της συζήτησης κατατείνει στο ότι ήταν μια πρωτοβουλία η οποία έπρεπε να αποφευχθεί.

Ήταν και είναι γνωστές όλες οι θέσεις των κομμάτων για  αυτό το τραγικό συμβάν Είναι αυτονόητη και η έκφραση της λύπης προς τους οικείους όπως αυτονόητο είναι κι αυτό που ζητούν οι ελληνικές αρχές δηλαδή τη  διερεύνηση σε βάθος όλων των περιστατικών που οδήγησαν σε αυτό το θάνατο. Κάθε κόμμα είχε και έχει δημόσια εκφράσει τις απόψεις του, αρα  αφού ήταν γνωστές  οι θέσεις των κομμάτων και αρκετά διαφορετικές δεν έπρεπε να ληφθεί αυτή η πρωτοβουλία».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...