15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αποκαλυπτικό βίντεο της απρόκλητης δολοφονικής επίθεσης στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα | Βίντεο

Ημερομηνία:

Το βίντεο της δολοφονικής επίθεσης στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών. Στο βίντεο της επίθεσης είναι εμφανές ότι ο γιατρός περπατά μαζί με τη γυναίκα του δίχως να προκαλεί και δέχεται επίθεση πισώπλατα από άτομο με ρόπαλο. Κατόπιν, εμφανίζονται άλλα δύο άτομα τα οποία τον κυνηγούν.

Σε κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, σημειώνει μεταξύ άλλων:

Το παρακάτω βίντεο είναι η στιγμή της πισώπλατης δολοφονικής επίθεσης στο γιατρό Δημήτρη Μακρέα το βράδυ της 25ης Μαρτίου. Ομάδα τουλάχιστον 10 ατόμων, χωρισμένων σε ομάδες σε επικοινωνία και συνεννόηση μεταξύ τους προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένταση προπηλακίζοντας μετανάστες. Στη συνέχεια και χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε συμπλοκή, ούτε καν λεκτική, στοχοποίησαν το Δημήτρη και του επιτέθηκαν.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε τρεις είναι πλημεληματικού βαθμού, σωματική βλάβη.

Από τα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα που μας οδηγούν στη καταγγελία προσπάθειας συγκάλυψης του περιστατικού από τη μεριά της αστυνομίας και της δικαστικής εξουσίας.

Η δικογραφία έχει τόσα κενά, όσες υποψίες γεννά. Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και τι έγινε με το αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι δράστες; Έγινε έλεγχος και ποια τα ευρήματα από το αυτοκίνητο; Πως οδηγήθηκε η αστυνομία στους δράστες; Πού, πότε, και από ποιον συνελήφθησαν ή προσήχθησαν; Γιατί από τη δικογραφία λείπουν βασικότατα στοιχεία όπως τα βίντεο των καταστημάτων-ανάμεσά τους και το παρόν, το οποίο γνωρίζουμε πως έχει κατασχεθεί από την αστυνομία και βρίσκεται στα χέρια της- και βασικές μαρτυρίες; Γιατί βασικοί μάρτυρες που πήγαν να καταθέσουν απετράπησαν από την αστυνομία; Γιατί, ενώ υπήρχαν συγκεκριμένες καταγγελίες για μεγαλύτερη ομάδα και για χαρακτηριστικά οργανωμένης φασιστικής επίθεσης, δεν έγινε έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά αντίθετα η έρευνα έκλεισε σε λίγες ώρες; Ποια η σχέση των κατηγορουμένων με τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή;

Δεν πιστεύουμε πως όλη η αστυνομία και οι δικαστές είναι ή έχουν σχέσεις με φασιστικούς κύκλους, γι’ αυτό απαιτούμε στην συγκεκριμένη υπόθεση να αποδοθούν οι ανάλογες κατηγορίες, να διερευνηθεί σε όλο της το βάθος-από πού οργανώθηκε μέχρι ποιοι συμμετείχαν- και να αποδοθεί το πολιτικό βάρος μιας φασιστικής δολοφονικής επίθεσης. Απαιτούμε επιτέλους η δικαιοσύνη να λειτουργήσει δίκαια.  Απαιτούμε τη Δευτέρα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, να μη λυθούν ακόμα περισσότερο τα χέρια των πιο φριχτών φαντασμάτων της ανθρώπινης ιστορίας, του μίσους απέναντι σε οτιδήποτε ζωντανό, της τυφλής βίας, του τρόμου, του φασισμού.

Ολες και όλοι την Πέμπτη στις 11.00 στα δικαστήρια

Η δολοφονική επίθεση τον χρυσαυγιτών στον Γιατρό Δημήτρη Μακρέα

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε τρεις είναι πλημεληματικού βαθμού, σωματική βλάβη.

Από τα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα που μας οδηγούν στη καταγγελία προσπάθειας συκγάλυψης του περιστατικού από τη μεριά της αστυνομίας και της δικαστικής εξουσίας.

Δείτε το βίντεο:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=tkzAj2BJGNU”]

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ