20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αποκλεισµός του Μαρινόπουλου από Χανιώτες Κτηνοτρόφους

Ημερομηνία:

Και νέα σύλληψη μελών του Δ.Σ.

Σε αποκλεισµό του σούπερ µάρκετ Μαρινόπουλος στις Μουρνιές, προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι του νοµού Χανίων. – Νέα σύλληψη 3 µελών του Δ.Σ. µετά από µήνυση του σούπερ µάρκετ “Μαρινόπουλος”

Παρά το γεγονός ότι στην προηγούμενη διαμαρτυρία τους έξω από το πολυκατάστημα, είχε συλληφθεί ο πρόεδρός τους, οι κτηνοτρόφοι δεν το βάζουν κάτω και για μια ακόμα φορά προχώρησαν χθες το πρωί στον αποκλεισμό ως ύστατο τρόπο αντίδρασης.

Λίγο μετά τις 15:00 χθες το μεσημέρι οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 3 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, μετά από μήνυση που έκανε το σούπερ μάρκετ Carrefour Μαρινόπουλος για τον συμβολικό αποκλεισμό του. Κατά τη σύλληψη δεν υπήρξε ένταση, ενώ οι κτηνοτρόφοι σε συμπαράσταση στους συλληφθέντες συγκεντρώθηκαν μετά από λίγο έξω από το αστυνομικό μέγαρο.

Οι κτηνοτρόφοι των Χανίων, διαμαρτύρονται για τις εξευτελιστικές τιμές στις οποίες θα πουλήσει αμνοερίφια η συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Όπως τόνισε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, η τιμή πώλησης στα 5,5 ευρώ είναι πολύ χαμηλή.

Για τους Χανιώτες κτηνοτρόφους που διαθέτουν κρέας πρώτης ποιότητας, τόσο χαμηλή τιμή θέτει θέμα επιβίωσης, γιατί τηρούν υψηλά κριτήρια ποιότητας.

Οι κτηνοτρόφοι των Χανίων τηρώντας κοινή στάση με την πλειοψηφία των κτηνοτρόφων της χώρας έχουν θέση ως “κόκκινη γραμμή” την τιμή των 6 ευρώ στον παραγωγό.

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων καταγγέλλει τη νέα επιχείρηση καταστολής ενάντια στον αγώνα των φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων που εκφράστηκε αυτή τη φορά με τη σύλληψη του προέδρου του συλλόγου κτηνοτρόφων, ΣταυριανουδάκηΜανούσου, που είναι και μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας. Το μεγάλο «έγκλημα» για το οποίο συνελήφθη ο συνάδελφος ήταν ότι ως πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Κτηνοτρόφων οργάνωσε κινητοποίηση αποφασισμένη από το Δ.Σ του κλάδου.

Είναι το δεύτερο περιστατικό σύλληψης προέδρου συνδικαλιστικού φορέα στο νομό  μέσα σε ένα μήνα. Φαίνεται ότι οι τοπικές αρχές με υπερβάλλοντα ζήλο προσπάθησαν να εφαρμόσουν τη κυβερνητική κατεύθυνση περί «νόμου κα τάξης».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά του νομού, το εργατικό λαϊκό κίνημα και τους μαζικούς φορείς να ορθώσουν κίνημα αντίστασης και αντεπίθεσης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που, προκειμένου να υλοποιήσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, οργανώνει μέτρα κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας. Να καταδικάσουν μαζικά την παραπάνω ενέργεια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Airbnb: Δεν κάνει πίσω το ΥΠΕΘΟ για το τέλος επιτηδεύματος

Προβληματίστηκαν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το συζήτησαν σε...

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...