22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Απολίτικη και μαφιόζικου τύπου” η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης, σύμφωνα με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά από αυτοαποκαλούμενους “αναρχικούς”. Ανακοίνωση εξέδωσε και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων στην οποία αφού διαπιστώνει ότι για την “απολίτικη και μαφιόζικου τύπου” επίθεση δεν υπάρχει κανένα στοιχείο “παρά μόνο μία ανυπόγραφη ανάληψη ευθύνης” για να καταλήξουν ότι “τέτοιες ενέργειες -είτε εξ αρχής, είτε εξ αποτελέσματος- ανήκουν στο ακροδεξιό φάσμα”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων τόσο στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο (βλ. φασιστική δολοφονική επίθεση στον γιατρό Δ. Μακρέα ως “τιμωρία” για την κοινωνική του δράση), κάποιοι επέλεξαν να περάσουν την ώρα τους πυρπολώντας την είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Μια τέτοια απολίτικη και μαφιόζικου τύπου επίθεση δεν μπορεί να συνδέεται με κανένα πολιτικό αίτημα και δεν μπορεί παρά να προκαλεί τη συνολική κοινωνική αποδοκιμασία. Για την επίθεση των τραμπούκων στο χώρο των γραφείων δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, παρά μόνο μια ανυπόγραφη ανάληψη ευθύνης στον ιστοχώρο του indymedia στην οποία γίνεται και λόγος για ολοσχερή πυρπόληση τους στο άμεσο μέλλον.

Είμαστε κομμάτι της νεολαίας που πλήτετται ακόμα από τις άγριες πολιτικές λιτότητας των προηγούμενων χρόνων. Εμείς λοιπόν, που ότι έχουμε να πούμε δεν το λέμε με κουκούλες και ένα γκαζάκι στο χέρι κρυφά μέσα στη νύχτα, γνωρίζουμε καλά πως τέτοιες πράξεις έχουν ξεκάθαρο στόχο να φιμώσουν μία πολιτική οργάνωση ενεργή στους κοινωνικούς αγώνες. Τέτοιες ενέργειες -είτε εξ αρχής, είτε εξ αποτελέσματος- ανήκουν στο ακροδεξιό φάσμα. Είναι γνωστό πως σε τέτοιου τύπου επιθέσεις, αρέσκονται μονάχα φασιστικές ομάδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν ή να υποστείλουν τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά τους, που από ό,τι φαίνεται ενοχλούν.

Συνεχίζουμε να δίνουμε το παρόν στους μικρούς και μεγάλους αγώνες της γενιάς μας, μαζί με τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας απέναντι σε παρακρατικούς ή μη μηχανισμούς.

Δεν τρομοκρατούμαστε!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...