14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Απομακρύνεται η άρση Lockdown – Χριστούγεννα με πικ-νικ προτείνει ο ΠΟΥ

Ημερομηνία:

Ο Δρ Hans Kluge, περιφερειακός διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για την Ευρώπη, παρότρυνε τους πολίτες να αναβάλουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις ενόψει των Χριστουγέννων, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

“Από το να οργανώσετε μία μεγάλη μάζωξη όπου οι καλεσμένοι θα είναι όλοι ευάλωτοι, καλύτερα να το αναβάλλετε μέχρι να μπορείτε να το κάνετε αυτό με ασφάλεια. Παρά το κρύο και εφόσον το επιτρέπουν οι περιορισμοί της εκάστοτε περιοχής, πηγαίντε με τους αγαπημένους σας για πικ-νικ σε κάποιο πάρκο”, είπε χαρακτηριστικά.

Από τη δική του μεριά, ο Andrew Hayward, καθηγητής επιδημιολογίας μολυσματικών ασθενειών στο University College London και μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για έκτακτες ανάγκες, προειδοποίησε ότι ο συγχρωτισμός τα Χριστούγεννα ενέχει «σημαντικούς κινδύνους», ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους.

Τόνισε ότι δόθηκε “πολύ μεγάλη έμφαση” στο να κυλήσει ομαλά γα όλους η φετινή περίοδος εορτασμού.

Ο καθηγητής προσέθεσε ότι βρισκόμαστε “ένα τσακ” πριν να εξασφαλίσουμε εμβόλια κατά του κορονοϊού στους ηλικιωμένους, έπομένως θα ήταν “τραγικό” να κάνουμε βιαστικές και επιπόλαιες κινήσεις τώρα.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Φωτό αρχείου.
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Φωτό αρχείου.  123RF.COM

Η άρση του lockdown δεν προβλέπεται να ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου

Σημειώνεται ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης ήταν και παραμένει να προχωρήσει σε σταδιακό και μερικό άνοιγμα της οικονομίας τα Χριστούγεννα, ωστόσο αυτή τη στιγμή προέχει η μάχη με τον κορονοϊό, καθώς η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι ασφυκτική και συνεπώς η άρση του lockdown δεν προβλέπεται να ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου, όπως ήταν το αρχικό χρονοδιάγραμμα και ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή πότε και σε ποιο βαθμό θα προχωρήσει.

Η κυβέρνηση θα εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα την επόμενη εβδομάδα, ελπίζοντας ότι μέχρι τότε θα έχει μειωθεί η πίεση στο ΕΣΥ, ωστόσο για να ληφθούν αποφάσεις, θα πρέπει η κατάσταση να έχει βελτιωθεί σημαντικά και επίσης να μην υπάρχει κίνδυνος με το που θα ανοίξει η κοινωνία, να επιστρέψει η χώρα στο κόκκινο.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ