22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Απορρίπτουν τα μέτρα και παραμένουν στα μπλόκα

Ημερομηνία:

Ούτε στο ελάχιστο δεν ικανοποίησαν τους αγρότες τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση. Κάνοντας λόγο για εμπαιγμό, οι αγρότες προσανατολίζονται σε ενίσχυση των κινητοποιήσεών τους. Την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση διαμηνύει μέσω του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ.Τσαυτάρη πως «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια».
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, τόσο ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, όσο και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, Κ. Τζέλας, τόνισε ότι κανένα από τα αιτήματα των αγροτών δεν ικανοποιήθηκε από το «πακέτο» μέτρων που ανακοινώθηκε.
Και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, δήλωσε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση «ούτε καν ανακουφίζουν» τους αγρότες, ενώ εκτίμησε ότι «στόχος της πολιτείας είναι να μπερδέψει την κοινή γνώμη, που συντάσσεται για πρώτη φορά τόσο δυναμικά στο πλευρό των αγροτών».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε σήμερα στο περιθώριο συνεδρίου του Economist για την αγροτική παραγωγή: «κάνουμε ό,τι είναι δημοσιονομικά εφικτό». Παράλληλα, μιλώντας στο Mega επισήμανε ότι τα περιθώρια παροχών της κυβέρνησης προς τους αγρότες έχουν εξαντληθεί.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κάλεσε τους αγρότες να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο, ενώ υποστήριξε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ικανοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων τους. Παράλληλα, έκανε λόγο για δυνάμεις που επενδύουν στην καταστροφή.

«Εξαγγελίες κοροϊδίας» χαρακτήρισε το ΚΚΕ τις προτάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «βαφτίζει τους φόρους παροχές».

Οι επόμενες κινητοποιήσεις
Για σήμερα Παρασκευή, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία στις 12:00 το μεσημέρι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στις 13:00 στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.
Συλλαλητήριο διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση αύριο Σάββατο, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, με πορεία στη συνέχεια προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, όπου πραγματοποιείται η έκθεση «Zωοτεχνία».
Πανελλαδική σύσκεψη αναμένεται να γίνει στη Λάρισα την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου οι αγρότες να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Φωτογραφία: Λάζαρος Κουκορίκος / FosPhotos

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...