14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Αποσύρθηκαν οι ελληνικές εταιρείες από μεγάλο έργο στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ

Ημερομηνία:

Η διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει «με μεγάλη ικανοποίηση ότι η προθεσμία υποβολής προσφορών για την κατασκευή του ελαφρού σιδηροδρομικού έργου στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ έληξε στις 13 Μαΐου 2019 και ούτε ιδιωτικές ούτε δημόσιες Ελληνικές εταιρείες υπέβαλαν προσφορές για το έργο».

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι με δήλωσή του χαιρετίζει την απόφαση, όπως αναφέρει, «των ελληνικών εταιρειών να μην συμμετάσχουν σε αυτό το έργο του Ισραήλ, το οποίο σκοπεύει να δημιουργήσει σιδηροδρομική σύνδεση για τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη».

Με την απόφαση αυτή, επισημαίνει ο κ. Τουμπάσι, «οι ελληνικές εταιρείες τηρούν το Διεθνές Δίκαιο, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θεωρούν τους ισραηλινούς εποικισμούς ως σημαντικό εμπόδιο για την ειρήνη» και προσθέτει: «Αυτή η απόφαση είναι μια σαφής έκφραση απόρριψης του αποικισμού. Η απόφαση αυτή αναμφίβολα θα ενισχύσει τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Παλαιστίνης, αλλά και μεταξύ Ελλάδας και Αραβικού κόσμου, όπως είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την φιλική ελληνική κυβέρνηση κατά την πρόσφατη συνάντηση του Συμβουλίου των Αράβων πρέσβεων στην Ελλάδα με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο».

Επίσης, ο Παλαιστίνιος πρέσβης χαιρετίζει την πρόσφατη απόφαση, όπως σημειώνει, «άλλων μεγάλων διεθνών εταιρειών από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστραλία και τον Καναδά να αποσυρθούν από αυτό το παράνομο σχέδιο με το οποίο το Ισραήλ σκόπευε να διεκδικήσει τον παράνομο έλεγχο του στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και να εδραιώσει την παράνομη αποικιακή κυριαρχία του στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη».

Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζει την ευγνωμοσύνη της Παλαιστίνης και τη βαθιά εκτίμησή «σε όλους τους Έλληνες φίλους μας που υποστήριξαν το αίτημά μας για απόσυρση των ελληνικών εταιρειών από αυτό το παράνομο έργο».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...