13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Αποφάσεις για εμπόριο: Τα πιθανά σενάρια για το ποια καταστήματα θα ανεβάσουν ρολά

Ημερομηνία:

Σήμερα αναμένονται οι σχετικές εισηγήσεις των ειδικών και της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση, ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν για το επόμενο διάστημα, τις οποίες θα ανακοινώσει το απόγευμα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς. 

Ο εμπορικός κόσμος φαίνεται να ασφυκτιά και ζητά από την κυβέρνηση να βρει λύση. Το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά του, πιέζει τους λοιμωξιολόγους να ανάψουν το “πράσινο φως” στο άνοιγμα των καταστημάτων τη στιγμή που τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν προς το χειρότερο στην Αττική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και προχωρά βήμα-βήμα σε αποφάσεις, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων. Δεν βάζει σε καμιά ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά δεν αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, όπως για παράδειγμα του εμπορίου, που έχει μπροστά του την περίοδο εκπτώσεων. Αποφάσεις για το επόμενο διάστημα θα λαμβάνονται -μετά από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων- και  θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας».

Ο κ. Ταραντίλης επισήμανε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι «αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας είναι πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η πανδημία, ωστόσο, είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί παρά να αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Σενάρια για το ποια καταστήματα θα ανοίξουν

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, αναμένεται να ξεκινήσει και  η πάλι η λειτουργία κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής και βιβλιοπωλείων.

Με την μέθοδο click in shop δηλαδή αγορές στο κατάστημα με ραντεβού και με συγκεκριμένο χρόνο, αναμένεται να λειτουργήσουν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία.

Με την μέθοδο του click away θα ανοίξουν οι υπόλοιπες εμπορικές δραστηριότητες, με εξαίρεση τις περιοχές που βρίσκονται στο λεγόμενο «σκληρό» lockdown.

Δεν θα ανοίξουν Γυμνάσια- Λύκεια με τις σχετικές αποφάσεις να παραπέμπονται για την επόμενη εβδομάδα.

Σε ισχύ θα παραμείνει το μέτρο της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας και η υποχρέωση αποστολής SMS για έξοδο από το σπίτι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...