19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων σε ΟΤΑ Ν. Χανίων

Ημερομηνία:

Η έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Χανίων που έγινε χθες Τρίτη 9 Ιουλίου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:-Όχι στο πολυνομοσχέδιο, που δίνει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις. Κατάργηση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

-Καμιά απόλυση εργαζόμενου σε κανένα Δήμο. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Καμιά αξιολόγηση με τα σημερινά δεδομένα, που οδηγεί σε απολύσεις.

-Καμιά μετακίνηση εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ.

-Απαίτηση αλλαγής του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας ως υπηρεσίας των Δήμων με αποκλειστικά καθήκοντα την εφαρμογή αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και την όσο το δυνατόν ανθρώπινη λειτουργία των Δήμων.

-Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας των Δήμων, καμιά ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών.

-Απαίτηση λήψης απόφασης των Δημοτικών Συμβουλίων, των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ στην παραπάνω κατεύθυνση και κλείσιμο των Δήμων.

– Να σταλεί στην ΠΟΕ-ΟΤΑ η ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και να προτείνει στην ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία το ίδιο διάστημα

-Σε περίπτωση συνέχισης της απεργίας την Τετάρτη 10/7/2013 νέα Γενική Συνέλευση στις 10.00 πμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων και μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης στις 12.00 το μεσημέρι.

-Ανάθεση στο δικηγόρο του Σωματείου διερεύνησης προσβολής, δικαστικά, των εργολαβιών , που έχουν δοθεί ή πρόκειται να δοθούν για την καθαριότητα από το Δήμο Χανίων σε ιδιώτες εργολάβους.

-Καλεί όλα τα σωματεία του νομού να εκδώσουν ψηφίσματα συμπαράστασης και να συμμετέχουν ενεργά στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...