17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αποχώρησε το εκκλησιαστικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Romfea.gr καταγγέλοντας απουσία υποδομών και μέτρα τύπου CIA στη Σύνοδο της Κρήτης

Ημερομηνία:

Όπως είχαμε επισημάνει και εμείς στο ρεπορτάζ από την πρώτη ημέρα της Συνόδου, τα μέτρα ασφαλείας στη Σύνοδο ήταν δρακόντεια και για τους δημοσιογράφους. Σημειώναμε μεταξύ άλλων ότι η πρόσβασή στα του Συνεδρίου είναι εξαιρετικά περιορισμένη και ελεγχόμενη. Χαρακτηριστικό είναι ότι επιτράπηκε η είσοδος μόλις για 3 λεπτά για φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνεδρίασης της Συνόδου. Μάλιστα, η είσοδος γινόταν ανά 10 άτομα με τους δημοσιογράφους να περιμένουν έξω στη ζέστη.

Όπως αναφέραμε, “η απόφαση εκ μέρους των οργανωτών να στηθεί χώρος έξω από την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης αλλά και τα δρακόντεια μέτρα που λαμβάνονται αποδεικνύει πως αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει κίνδυνος για την ασφάλεια της Συνόδου”.

Σε παρόμοιες διαπιστώσεις προχώρησε και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Romfea.gr, που παρά του ότι είναι ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο με προσήλωση στην εκκλησιαστική ειδησεογραφία αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Σύνοδο καταγγέλοντας τις συνθήκες εργασίας για τους δημοσιογράφους.

Γράφουν σχετικά:

Πρώτον: τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά και δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε κανένα χώρο των εξελίξεων.

Ακόμη και οι διαπιστευμένοι φωτογράφοι και δημοσιογράφοι (όπως και εγώ) το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να… περιφέρονται με ένα καρτελάκι καμαρωτοί.

Οι μόνοι που έχουν πρόσβαση είναι οι επίσημοι φωτογράφοι των Προκαθημένων λες και οι υπόλοιποι βρισκόμαστε στην Κρήτη για δημόσιες σχέσεις.

Πώς μπορεί να καλυφθεί η εκδήλωση, το μέγα γεγονός; Με συγκεκριμένο υλικό που δίνεται επίσημα; Ποια πληροφόρηση μπορούμε να έχουμε;

Καλό θα είναι να κατανοήσουν πως δεν ήρθαμε στην Κρήτη για … παραθερισμό.

Ακόμη και Μητροπολίτες χωρίς το καρτελάκι τους και το εγκόλπιό τους δεν μπορούν να εισέλθουν σε έναν Ναό να ανάψουν ένα κεράκι. Για ποια δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότος μιλάμε λοιπόν;

Δεύτερον: η ενημέρωση δίνεται μόνο με το σταγονόμετρο και μέσα από επίσημα κανάλια της οργανωτικής επιτροπής.

Φιλτραρισμένες φωτογραφίες και κείμενα λες και συνεδριάζει κάποια Λέσχη και δεν είναι δικαίωμα κάθε Ορθοδόξου να είναι ενήμερος για το τί συμβαίνει στο Κολυμπάρι Χανίων.

Λες και έχουν συνεδριάσει οι ισχυροί του πλανήτη για το Παγκόσμιο Χρέος (και εκεί να καταλάβουμε και τα μέτρα ασφαλείας) και όχι Ορθόδοξοι πατέρες που θέλουν να δουν πως θα κινηθεί η Ορθοδοξία την επόμενη ημέρα.

Πως θα μιλήσουν στις καρδιές των ορθόδοξων πιστών! Πως θα δείξουν ότι η Ορθοδοξία διαφέρει και είναι η Εκκλησία της αγάπης και της μαρτυρίας Χριστού και όχι ένα κλειστό κλαμπ ανθρώπων με δύναμη και επιρροή…

"google ad"

Απογοητευμένοι λοιπόν αποχωρούμε γιατί δεν έχει και νόημα να παραμείνουμε στην Κρήτη.

Σε άλλο κείμενο σημειώνουν:

Κάποιοι μας κατηγόρησαν απο την αρχή για εμπάθεια που αποχωρήσαμε από την Κρήτη…

Επειδη αναφερθήκαμε στις αντιεπαγγελματικές συνθήκες που ειχαν προβλεφθεί για τους εκπροσώπους των ηλεκτρονικών και εντύπων ΜΜΕ, χωρίς καμια ουσιαστική υποδομή για να κανουμε τη δουλειά μας.

Και για τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας “τύπου CIA” που αναγκάζουν ακομη και αρχιερείς να περνούν απο ακτίνες Χ μηπως και οπλοφορούν, κατά την είσοδό τους στην Ακαδημία.

“Γενικά υπάρχει μία άγνοια της ορθόδοξης πραγματικότητας” ανέφερε χαρακτηριστικά στην Romfea.gr ένας εκ των Ιεραρχών που συμμετέχουν στις εργασίες!

Δείτε και φωτογραφίες της εφημερίδας “Αγώνας της Κρήτης” από την πρώτη μέρα της Συνόδου που αποδεικνύουν τα ακραία μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί και περιορίζουν το έργο των δημοσιογράφων:

DSCF7008
Άνδρας της ασφάλειας της Συνόδου απαγορεύει τη λήψη φωτογραφιών εντός του κτιρίου της Συνόδου!
DSCF6973
Οι δημοσιογράφοι περιμένουν μέσα στη ζέστη δίχως κάποια πρόβλεψη και για πολύ ώρα για να τους επιτραπεί η λήψη φωτογραφίων για 3 μόλις λεπτά από συγκεκριμένο μόνο σημείο της Συνόδου. Χαρακτηριστικό είναι ότι δημοσιογράφος της εφημερίδας μας σπρώχθηκε από άνδρα της ασφάλειας επειδή τόλμησε να κατεβάσει το πόδι του ένα σκαλί πιο κάτω για να μπορέσει να πάρει μία φωτογραφία

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...