16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Απο μέρα σε μέρα οι αγροτικές επιδοτήσεις

Ημερομηνία:

Την ερχόμενη Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθούν στους λογαριασμούς των αγροτών, τα χρηματικά ποσά που τους αναλογούν απο την προκαταβολή στις αγροτικές επιδοτήσεις, συνολικού ύψους 1,1 δισ ευρώ.
Οι πληρωμές, που έχουν καθυστερήσει τουλάχιστον κατα ένα δεκαήμερο, δεν επηρεάζονται απο τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και την δημιουργία της νέας κυβέρνησης, καθώς, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Σκανδαλίδης, απο πλευράς υπουργείου και ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και το θέμα βρίσκεται στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται πως με πρόσφατες δηλώσεις του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δανέλλη, τα χρήματα έχουν σταλεί στην ΑΤΕ η οποία όμως τα κράτησε για ένα δεκαήμερο επικαλούμενη την οικονομική κρίση κλπ.

Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα κατέθεσαν Ερώτηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, Κριτσωτάκης Μιχάλης , Διώτη Ηρώ, στην οποία αναφέρουν τα εξής :

“Ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε δεσμευτεί ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα ήταν στα βιβλιάρια των αγροτών το 50% της ενιαίας αποδεσμευμένης ενίσχυσης, την οποία είχαν και έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη οι αγρότες.

Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί το 50% της επιδότησης και σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, είναι πιθανό η ΑΤΕ να έχει πάρει τα χρήματα από την Ε.Ε. για να καταβάλει τις αντίστοιχες επιδοτήσεις στους 720.000 δικαιούχους, αλλά η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος, αντί να τα βάλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς, φέρεται να τα έχει διαθέσει για να κλείσει δικές της τρύπες, με το πρόσχημα «της έλλειψης ρευστότητας που προκαλεί η οικονομική κρίση της Ελλάδας»!

Επίσης, μία νέα υπόσχεση που δόθηκε από τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με προθεσμία πληρωμής την 10η Νοεμβρίου, φαίνεται – λόγω των πολιτικών εξελίξεων- να απομακρύνεται καθώς η ΑΤΕ αδυνατεί επί του παρόντος να βρει 1,1 δις ευρώ που χρειάζεται για την πληρωμή.

Επειδή τα χρήματα αυτά είναι κοινοτικά και κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα εκταμίευσης τους,
Επειδή η ΑΤΕ δεν έχει κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα χρήματα της ενιαίας αποδεσμευμένης ενίσχυσης για άλλους σκοπούς
Επειδή οι υποσχέσεις τους κ. Υπουργού δεν είναι καθόλου πλέον καθησυχαστικές,

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν στην καθυστέρηση εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων που δικαιούνται οι Έλληνες αγρότες;
Με ποια άμεσα μέτρα και παρεμβάσεις θα δοθούν τα χρήματα χωρίς άλλη καθυστέρηση στους δικαιούχους;”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...