22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Τάσος Βάμβουκας από τη συνάντηση με τους 4 βουλευτές του νομού – Τι έργα προχωρούν στο δήμο το επόμενο διάστημα

Ημερομηνία:

Εξαιρετικά ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας σε δηλώσεις που έκανε στα μέσα ενημέρωσης μετά το πέρας της συνάντησης με τους 4 βουλευτές και Υπουργούς του νομού Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων αφού ευχαρίστησε τους 4 βουλευτές του νομού για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση που τους έκανε να έρθουν στο Δημαρχείο να ακούσουν τα θέματα που αφορούν τον Δήμο, τις προοπτικές οι οποίες υπάρχουν και να ανταλλάξουν απόψεις , εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντηση αφού διαπίστωσε συμφωνία στα σημαντικά ζητήματα.

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα, που έθεσαν όλοι οι παριστάμενοι, ήταν η άμεση παραχώρηση του Στρατόπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων, σε συμφωνία με το αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε να ικανοποιηθεί μία απαίτηση πολλών ετών  της κοινωνία των Χανίων. Προς αυτή την κατεύθυνση συζητήθηκαν πρακτικοί τρόποι που θα πρέπει να ακολουθηθούν για να φτάσουμε σύντομα σε αποτέλεσμα.

DSCF0347

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αρχικά πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Δήμαρχο Χανίων αναφορικά με ζητήματα υποδομών, που αποτελούν προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή. Πιο  συγκεκριμένα ο κ. Βάμβουκας αναφέρθηκε στην πορεία του εξαιρετικά σημαντικού ζητήματος της κατασκευής των 8 νέων σχολικών μονάδων και της ανάπλασης του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., που ως ολοκληρωμένη πρόταση έχει κατατεθεί από τον Δήμο προς τη διυπουργική επιτροπή, η οποία και αναμένεται να λάβει τη σχετική απόφαση το προσεχές διάστημα.

Επίσης, τέθηκε το σημαντικό ζήτημα της κατασκευής νέου κυττάρου ταφής απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., το οποίο αναμένεται να ενταχθεί το αμέσως προσεχές διάστημα στο ΕΣΠΑ, για το οποίο ο Δήμαρχος Χανίων έλαβε εκ νέου τη διαβεβαίωση από τον κ. Σταθάκη ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα εξαιρετικά επείγον.

Ο κ. Βάμβουκας ενημέρωσε επίσης τους Βουλευτές του Νομού για τον νέο κανονισμό παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων η εφαρμογή του οποίου έχει ξεκινήσει, ρυθμίζοντας ζητήματα προσβασιμότητας των πολιτών και προστασίας της φυσιογνωμίας της πόλης.

DSCF0359

Παράλληλα, ενημέρωση έγινε από τον Δήμαρχο Χανίων για τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, που αφορά την αντικατάσταση των κατασκευών – σκιαδίων, που έχουν κριθεί αυθαίρετες στο Ενετικό Λιμάνι. Όπως επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας στόχος της δημοτικής αρχής είναι να επιτευχθεί η λειτουργικότητα και να προστατευθεί η αισθητική του σημαντικού αυτού μνημείου, ζητώντας την ίδια στιγμή τη συμπαράσταση των Βουλευτών και  την ομοθυμία  όλων των εμπλεκομένων φορέων, “ώστε επιτέλους να διευθετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία εκκρεμότητα πολλών ετών, λύση στην οποία κανείς δεν πρέπει να θέσει εμπόδια”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Και οι τέσσερις Βουλευτές συμφώνησαν με την αξία και το θετικό αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών.

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος έθεσε ένα ακόμα ζήτημα, που συνδέεται με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και αφορά τη διεκδίκηση της παραχώρησης στον Δήμο Χανίων του κτηρίου των Ιταλικών Στρατώνων (πρώην Πολεμικό Μουσείο). Όπως γνωστοποίησε ο κ. Βάμβουκας ήδη έχουν γίνει από μέρους του επαφές με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, ενώ για το εν λόγω ζήτημα έχει στείλει σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο. “Πρόκειται για ένα ιστορικό  – εμβληματικό κτήριο της πόλης μας, που  είναι σεισμόπληκτο και βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Το κτίριο αυτό ωστόσο είναι κατάλληλο να αποτελέσει στο μέλλον το Δημαρχείο της πόλης μας, ενώ έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει και το Πολεμικό Μουσείο, που ανήκει στα Χανιά και τα εκθέματά του, που έχουν μεταφερθεί σε αποθήκες του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

DSCF0375

Ο κόμβος Μουρνιών, οι εργασίες του οποίου είναι σε εξέλιξη, η προώθηση της μελέτης του κόμβου της Σούδας από τον Δήμο Χανίων με ευρύτερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η διεκδίκηση χρηματοδότησης του πολύ σημαντικού έργου του περιφερειακού δρόμου Βαμβακοπούλου – Λ. Σούδας, για το οποίο υπάρχουν εγκεκριμένη μελέτη και ενδιαφέρον να προχωρήσει γρήγορα τόσο από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων όσο και από τον Δήμο αποτέλεσαν θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έργα σημαντικά για τα οποία θα πρέπει να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από πλευράς του Δημάρχου Χανίων στο ζήτημα του ποδηλατοδρομίου στο Ακρωτήρι για το οποίο όπως επεσήμανε “πρέπει να υπάρξει πίεση προς την Γ.Γ. αθλητισμού να εξασφαλίσει ειδική μελέτη, ώστε να λυθεί το θέμα της κακοτεχνίας, που κληρονομήσαμε μαζί με το ημιτελές ποδηλατοδρόμιο και να ολοκληρωθεί στη συνέχεια η σημαντική αυτή αθλητική υποδομή για τα Χανιά”.

Αναφορικά με τη Δημοτική Αγορά ο κ. Βάμβουκας ενημέρωσε ότι έχει επικαιροποιηθεί η μελέτη, ενώ “στην παρούσα φάση βρισκόμαστε σε διαδικασία καθορισμού του τρόπου κατασκευής του έργου, ώστε να μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ανακατασκευής και να διευκολυνθεί η εκκένωση από τους καταστηματάρχες. Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίστηκε από όλους τους παρισταμένους τα διαθέσιμα 5 εκατ. ευρώ πρέπει να παραμείνουν στον κωδικό του Υπουργείου”.

"google ad"

Μεταξύ των θεμάτων ήταν και το ζήτημα της δημιουργίας δομής για μετανάστες.

Είπε ο κ. Βάμβουκας:

“Μας δημιουργεί προβλήματα να δεσμεύουμε τους αθλητικούς μας χώρους για να φιλοξενούμε τους μετανάστες σε δύσκολες συνθήκες. Υπάρχει μία συζήτηση που έρχεται από το παρελθόν και αφορά το Παλαιό Ψυχιατρείο αλλά είναι ένα θέμα μεμονωμένο που δεν είχε μεγάλη έκταση στην κουβέντα μας.”

Ενημέρωση, τέλος, υπήρξε για το εμπνευσμένο σχέδιο ανάδειξης του δυτικού μετώπου της πόλης των Χανίων από τη Ν. Χώρα έως το πάρκο των Αγ. Αποστόλων, καθώς επίσης έγινε αναφορά στο θέμα του Φρουρίου του Ιτζεδίν και των Νεωρίων.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=5m7uU8OnEQU”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...