17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Απόφαση του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων Πολυτεχνείου Κρήτης

Ημερομηνία:

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 21/3 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «Αθηνά»

Η εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά»  έχει ξεκινήσει ήδη και τα αποτελέσματα για τους φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) είναι ολοφάνερα. Το σχέδιο «Αθηνά» δεν υπηρετεί τον εξορθολογισμό όπως ισχυρίζονται, αλλά την καλύτερη προσαρμογή των ΑΕΙ-ΤΕΙ στις ανάγκες της αγοράς.

Όποιες σχολές δεν τα βγάζουν πέρα στην «πιάτσα» της αγοράς θα κλείνουν ή θα συγχωνεύονται. Οι υπόλοιπες θα χρηματοδοτούνται ανάλογα με τις επιδόσεις τους (βλέπε αξιολόγηση στα μαθήματα) στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων.

Παράλληλα στοχεύουν στη δημιουργία πανεπιστημίων ΙΕΚ. Δηλαδή θέλουν να φτιάξουν τμήματα ευέλικτα που να παρέχουν σκόρπιες γνώσεις μέσα από την εφαρμογή των δίχρονων και τρίχρονων “πτυχίων”-πιστοποιητικών βγάζοντας μισοκαταρτισμένο εργατικό δυναμικό και όχι ολοκληρωμένους επιστήμονες. Χαρακτηριστικό είναι το κλείσιμο του γενικού τμήματος το οποίο παρείχε γενικές γνώσεις για μηχανικούς σε μαθηματικά, φυσικές και κοινωνικές επιστήμες. Μέσα από το κλείσιμο και τη συγχώνευση σχολών θέλουν και να «εξοικονομηθούν πόροι» από την παιδεία για να χρηματοδοτούνται με παχυλές επιδοτήσεις στο όνομα της ανάπτυξης βιομήχανοι-εφοπλιστές.

Το σχέδιο «Αθηνά» έχει ξεκινήσει ήδη την εφαρμογή του σε τμήματα του ΤΕΙ Ηρακλείου με προσπάθεια να κλείσει το τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων, ενώ σε μια σειρά άλλες σχολές πραγματοποιείται προσπάθεια αλλοίωσης του προγράμματος σπουδών.

Μετά από μια σειρά κλαδικών συνελεύσεων στα τμήματα της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Ηρακλείου στις σχολές Πολιτικών Δομικών Έργων, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων, Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας, την Τετάρτη 13 Μάρτη πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση της ΣΤΕΦ όπου μαζικά οι σπουδαστές αποφάσισαν την κλιμάκωση του αγώνα τους.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε σειρά κινητοποιήσεων στο Ηράκλειο, κάλεσμα για Παγκρήτιο συλλαλητήριο τη Πέμπτη 21 Μάρτη

Καλούμε σε:

-Συμμετοχή του Συλλόγου στη παγκρήτια κινητοποίηση τη Πέμπτη 21/3 ενάντια στην εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά»

-Κατάληψη της σχολής τη μέρα της κινητοποίησης

Απαιτούμε:

  •  Να μείνει στα χαρτιά το σχέδιο “Αθηνά” που κάνει τα ιδρύματα επιχειρήσεις και εμάς πελάτες, αυριανούς ανέργους και φτηνούς εργάτες.  
  • Καμιά απόλυση προσωπικού. Προσλήψεις καθηγητών με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Να δοθεί το απαραίτητο κονδύλι από τον για την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών.
  • Ούτε ευρώ για σίτιση- στέγαση- μετακίνηση- βιβλία- αναλώσιμα.
  • Έξω οι επιχειρήσεις και οι manager από το ΠΚ.
  • Όχι στο κλείσιμο του γενικού τμήματος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...