20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Από αύριο οι εκδηλώσεις για την 70η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Ημερομηνία:

Αρχίζουν αύριο Σάββατο 14 Μαΐου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 70ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης, οι οποίες περιλαμβάνουν

1) Στις 11:30 πμ, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους τελευταίους Βετεράνους της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας η οποία διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε συνεργασία με το Δήμο Αποκορώνου, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας/Α5, την 115 Πτέρυγα Μάχης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμένων, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Αρμένων. Η εκδήλωση αυτή γίνεται με την πρωτοβουλία του κ. Bob Sinclair, αρχιτέκτονα και σημερινού ιδιοκτήτη του σχολείου, ο οποίος ανέλαβε και τον συντονισμό της (επισυνάπτεται σχετικό αναλυτικό πρόγραμμα).

2) Στις 19:30 μμ, εγκαίνια Έκθεσης Εικαστικών Τεχνών που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων, στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, με θέμα «Η Μάχη της Κρήτης: 70 χρόνια μετά». Σαράντα επαγγελματίες εικαστικοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι αείμνηστοι Γ. Κουράκης, Β. Ζαχαράκης, Ν. Γεωργόπουλος, Γ. Γεροντάκης, Καραγιαννάκης, πολλοί επιλεγμένοι ερασιτέχνες καθώς και μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης. Η έκθεση, την οποία επιμελείται ο Γιάννης Μαρκαντωνάκης, Γλύπτης, θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου 2011.

3) στις 20:30 μμ, εγκαίνια Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας για τη Μάχη της Κρήτης, την Κατοχή και την Αντίσταση που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων και το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ), και η οποία περιλαμβάνει και προβολή οπτικού αρχειακού υλικού εποχής. Η έκθεση, την οποία επιμελείται η Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Προϊσταμένη Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου 2011.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ