15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Από αύριο στο TAXIS τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Όποιος αντέξει… τους επόμενους μήνες

Ημερομηνία:

Για ακόμη μία χρονιά – και παρά τα υποσχεθέντα προεκλογικά για κατάργηση του- ο ΕΝΦΙΑ επιστρέφει δριμύτερος από αύριο Δευτέρα, οπότε και θα αρχίσουν να αναρτώνται στο TAXIS τα εκκαθαριστικά, προκειμένου η καταβολή του να ολοκληρωθεί σε πέντε δόσεις με την πρώτη να λήγει στα τέλη Σεπτέμβρη.

Συνολικά, το ποσό που έχει βεβαιωθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων ξεπερνάει τα 3,2 δισ. ευρώ, με το εισπράξιμο ποσό να ανέρχεται στα 2,65 δισ. ευρώ.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 σχεδιάζεται να ανοίξει αμέσως μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών.

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, κατοικιών και αγροτεμαχίων, θα έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής τροποποιητικών – διορθωτικών δηλώσεων Ε9 για την περίοδο 2010 – 2016, έως το τέλος του Νοεμβρίου φέτος και θα ωφεληθούν από την κατά 50% μείωση των προστίμων.

Στην περίπτωση κατά την οποία, λόγω των διορθώσεων, προκύπτει μείωση φόρου άνω των 300 ευρώ, για να εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό, θα πρέπει να υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην εφορία και, έως ότου γίνει η νέα εκκαθάριση, οι προηγούμενες δόσεις θα συνεχίσουν να είναι απαιτητές.

Έως το τέλος του χρόνου… όποιος αντέξει

Εκτός από τον ΕΝΦΙΑ οι φορολογούμενοι μέσα στο Σεπτέμβριο θα κληθούν να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τη δεύτερη από τις τρεις δόσεις του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, ενώ τους επόμενους μήνες και παράλληλα με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ που θα τρέχουν έως και τα τέλη του Γενάρη, θα καλούνται στα ταμεία… σε κάθε ευκαιρία, προκειμένου να πληρώσουν μια σειρά ακόμα φόρους, συνολικού ύψους 21 δις ευρώ αν συνυπολογισθούν και οι φόροι κατανάλωσης (καύσιμα, πετρέλαιο θέρμανσης κλπ) με τα 9.1 δις από αυτά να είναι άμεσοι φόροι (ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας κλπ).

Ενδεικτικά της αδυναμίας των νοικοκυριών να ανταποκριθούν σ’ αυτό το γολγοθά είναι τα στοιχεία για την πρώτη δόση της φορολογίας εισοδήματος που μαρτυρούν πως καταβλήθηκαν μόνο τα 272 εκατ. ευρώ από τα 375 που είχαν βεβαιωθεί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ