19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Από την Κρήτη στην Κύπρο, κωπηλατώντας όρθιος

Ημερομηνία:

Tα θερμά συγχαρητήρια προς τον προπονητή κωπηλασίας Κώστα Συμεωνίδη έδωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Κώστας Καδής, για την πρωτοβουλία του να επιχειρήσει με την τεχνική της όρθιας σανιδοκωπηλασίας, να διανύσει θαλάσσια διαδρομή συνολικής απόστασης 700 χιλ., ξεκινώντας από την Κρήτη και καταλήγοντας στη Λεμεσό, με στόχο την οικονομική στήριξη του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, όπως αναφέρεται στο ikypros.com.

Σε διάσκεψη Τύπου στο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής στη Λεμεσό, ο κ.Καδής είπε πως η φιλανθρωπική εκδήλωση » Κωπηλατώ για τη Ζωή, Κωπηλατώ για τα Παιδιά», στηρίζεται από χορηγούς αλλά και τις εισφορές του απλού κόσμου και φέτος τα χρήματα θα δοθούν για οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής.

«Ο Κώστας Συμεωνίδης είναι πραγματικά άξιος συγχαρητηρίων, γιατί πέρα από την πολυσχιδή δράση και προσφορά που αναπτύσσει στον αθλητισμό όλα αυτά τα χρόνια ως προπονητής και ως αθλητής, οργανώνει κατ’ επανάληψη με ομάδα συνεργατών του και τη συνδρομή εθελοντών, εκδηλώσεις κωπηλασίας με κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα», είπε ο Υπουργός Παιδείας.

Πρόσθεσε ότι οι ανθρωπιστικές αυτές δραστηριότητες προτάσσουν κατά τρόπο υποδειγματικό τις αρετές, τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού και πως, από το 2014 οι προσπάθειες του Κώστα Συμεωνίδη επικεντρώνονται στην έμπρακτη συμβολή και στήριξη του ουσιαστικού και αξιόλογου έργου που επιτελεί το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής στη Λεμεσό.

Ο Κώστας Καδής εξήρε παράλληλα το έργο που επιτελεί το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής, το οποίο, όπως υπενθύμισε, δραστηριοποιείται ενεργά από το 1988 στον τομέα της δημόσιας υγείας και της προληπτικής παιδιατρικής, προσφέροντας μαζικά ανιχνευτικά προγράμματα εγκύων και νεογνών, όπως το Πρόγραμμα Προγεννητικού Ελέγχου, το Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου Νεογνών και το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών.

Συνεχάρη εξάλλου το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, το προσωπικό, αλλά και τον Σύνδεσμο Φίλων του Κέντρου για τη συνεργασία που αναπτύσσουν μεταξύ τους, προκειμένου το Κέντρο να ασκεί απρόσκοπτα και με αφοσίωση το σπουδαίο κοινωνικό του έργο.

Η προσπάθεια του Κώστα Συμεωνίδη θα ξεκινήσει στις 19 Αυγούστου, αποτελώντας την μεγαλύτερη απόσταση που μέχρι στιγμής έχει επιχειρήσει να διανύσει στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δράσης του, αφού τo 2013,  μαζί με τον Νίκο Καραολή, ολοκλήρωσαν με επιτυχία μια διαδρομή 80 χιλιομέτρων όρθιας σανδοκωπηλασίας σε 12 ώρες από την Πάφο στη Λεμεσό, συγκεντρώνοντας 13,900 ευρώ  για τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, ενώ το 2014 συγκεντρώθηκαν 35 χιλιάδες ευρώ για το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής, με διαδρομή 400 χιλιομέτρων, από το Καστελόριζο στη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...