19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Από την Κρήτη στη Μικρασία μ’ ένα λαγούτο

Ημερομηνία:

Συναυλία με τίτλο “Μ’ ένα λαγούτο στη Μικρασία” θα δώσει σήμερα, στις 9:30 το βράδυ, στο κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις” ο Γιώργος Γκερεδάκης.

Πρόκειται για ένα διαπολιτισμικό εγχείρημα με σκοπό να αντιπαραθέσει ήχους, χρώματα και μνήμες από την Κρήτη και τη Μικρά Ασία μέσα από μια διαλεκτική μουσική συσχέτιση.

Με το κρητικό λαγούτο ως κύριο όργανο έκφρασης, η συναυλία εξελίσσεται σε ένα μουσικό ταξίδι στη γη της Μικρασίας, γεύεται τον πολιτισμό της, δίνοντας όμως πινελιές με άλλα τραγούδια από την κρητική μουσική, από αυτά όμως που είναι επηρεασμένα ή εμπνευσμένα από αυτόν.

Παράλληλα, όπως πάντα, την πορεία ακολουθεί ο Αριστοφάνης, που ήρθε από την εποχή του στην ιστορία μας και με τις μαντινάδες του σαν Κρητικός, που προσπαθεί να είναι, σατιρίζει και σχολιάζει τα πάντα. Την παράσταση πλαισιώνει το Λύκειο Ελληνίδων με τις χορογραφίες του μέσα από μια διαφορετική συσχέτιση.

Αριστοφάνης είναι ο Μιχάλης Σφακιανάκης, στην ορχήστρα είναι η “Μουσική Πύλη”, ενώ τραγουδούν οι Στέλιος Βασιλάκης, Αναστασία Βαφειάδου, Γιώργος Γλυκοκόκκαλος, Μιχάλης Καζαμίας, Σήφης Στειακός, Μπάρμπαρα Τσιτσιμπάκου και Αρχοντία Μπεζώνη.

Guest stars είναι οι Αλέξανδρος Λύρας και Α. Χαριτάκης, ενώ στις χορογραφίες είναι το Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...