16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Από τον βάκιλο του ωχ στην πολιτική μαλάκυνση του εγκεφάλου

Ημερομηνία:

Η λέξη βάκιλος στη λατινική γλώσσα bacillus προσδιορίζει τη μικρή βέργα.  Στην ιατρική επιστήμη και στην μικροβιολογία είναι το γενικό όνομα βακτηρίου  με σχήμα ράβδου και ειδικότερα ομάδας μορφών που παράγουν σπόρους.

Στο κείμενό μας, με μεταφορική βεβαίως έννοια, ο βάκιλος του ωχ και όχι του Κωχ* έχει άμεση σχέση με τους πολιτικούς κλώνους του ωχ και τις επικίνδυνες βλάβες που προκαλούν στον εγκέφαλο, τις αλλοιώσεις στην εγκεφαλική του ουσία, την κρανιοεγκεφαλική μαλάκυνση των νοσούντων και τον ενδεχόμενο πολιτικό θάνατο των ασθενών στο τελικό στάδιο της νόσου. Ο βάκιλος του ωχ, είναι ευρέως μεταδιδόμενο νόσημα και μπορεί να προσβάλλει κάθε πολίτη με εξασθενημένο, λόγω κυρίως τηλεοπτικής αποβλάκωσης, ανοσοποιητικό σύστημα. Μεταδίδεται ευκόλως διά της πολιτικής χειραψίας, της οπτικής επαφής, της συνέρευσης, συνύπαρξης και υποστήριξης των αποδεδειγμένα κλωνοποιημένων πολιτικών, των επαγγελματιών του πολιτικού ιδεώδους και των δυναστικών απογόνων. Θεραπεύεται διά της απέχρεψης, της χρήσης των εντομοκτόνων της δημοτικής φαρμακευτικής εταιρίας οι Α-ΓΝΩΣΤΟΙ  (δεν μας ξέρει ούτε η μάνα μας), που η αναφορά και μόνο του συγκεκριμένου πολιτικού εντομοκτόνου, απωθεί τα πολιτικά κωλοβακτήρια, τους φερετζέ χανούμ δημοσιογράφους και τους βάκιλους του ωχ.

  Χανιώτες και Χανιώτισσες, σύντροφοι και συντρόφισσες, γαλαζοαίματοι και ερυθροαίματοι, αριστερόστροφοι, δεξιόστροφοι, στάσιμοι και μετεξεταστέοι, αγαπημένα μας παιδιά και γονείς, τέκνα και τεκνά, σεμνότυφες και ξεσαλωμένες κουκλάρες αν οι ευχές και οι ελπίδες δεν είναι υποκατάστατα της δράσης, σας ευχόμαστε να περάσετε καλά στις γιορτές σε όποιον θεό και αν πιστεύετε. Και να θυμάστε πάντα πως μόνο το ζεστό χαμόγελο και η δράση μπορεί να φέρουν ανακωχή στη μοναξιά μας.

                                                                                             Δημοτική Κίνηση Πολιτών

                                                                                                      ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ

                                                                                        (Δεν μας ξέρει ούτε η μάνα μας)

                                                                                     Χανιά, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

                                                                                  (Του Αγίου Χρήστου του κλωνοφάγου)

………………………….

*Δεν πρόκειται για την πασίγνωστη αοιδό και ζωγράφο Μαρίζα Κωχ αλλά για τον  Ά-Γνωστο Ρόμπερτ Κωχ. Ο Ρόμπερτ Χάινριχ Χέρμαν Κωχ (1843-1910) ήταν Γερμανός γιατρός, βιολόγος, εφευρέτης και από τους θεμελιωτές της μικροβιολογίας και της βακτηριολογίας.

Το 1882, ανακάλυψε τον βάκιλο της φυματίωσης του ανθρώπου (Mycobacterium tuberculosis, μυκοβακτήριο της φυματίωσης), τον γνωστό από τότε ως «Βάκιλο του Κωχ», καθώς επίσης και το μικρόβιο της χολέρας (Vibrio cholerae, Δονάκιον της χολέρας). Ασχολήθηκε συστηματικά με τις λοιμώδεις ασθένειες και συστηματοποίησε την έρευνα μέσω του μικροσκοπίου. Όλες οι μελέτες του άνοιξαν τον δρόμο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιδημιών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...