23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Από το Ustarroz της Navarre στη Χώρα των Βάσκων τα πρόβατα που διασχίζουν το χιόνι;

Ημερομηνία:

Πέρα από τον χιονισμένο σταυρό του Ψηλορείτη που τελικά ήταν από την Ιταλία, άλλη μία φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια δεν είναι τελικά από την Κρήτη αλλά από άλλους τόπους.

Αναφερόμαστε στα πρόβατα που διασχίζουν το μονοπάτι μέσα στα χιόνια. Δυστυχώς, για τη διάδοση αυτής της φωτογραφίας, ρόλο παίξαμε και εμείς, αφού σε σχετικό μας αφιέρωμα από τον Ιανουάριο του 2015 μεταξύ άλλων φωτογραφιών από τη χιονισμένη Κρήτη είχαμε και τη συγκεκριμένη, όπως τη βρήκαμε δημοσιευμένη από τη Marika Nygård στο pinterest.

Το θέμα ανέδειξε το ellinikahoaxes.gr αν και απέτυχε να βρει την αρχική πηγή της φωτογραφίας.

Σήμερα, με μια μικρή δική μας έρευνα παρουσιάζουμε μια πιθανή εκδοχή.

Σύμφωνα με πηγές, τραβήχθηκε το 2012 στην περιοχή Uztarroz της Navarre κοντά στην αυτόνομη περιοχή της Χώρας των Βάσκων.

Φωτογράφος σύμφωνα με διαφορετικές πηγές είναι ο Francisco Javier Ustáriz.

Η φωτογραφία πάντως διαδόθηκε παγκοσμίως γύρω στον Ιανουάριο του 2015, δηλαδή την ίδια περίοδο που διαδόθηκε και στην Ελλάδα.

Κατά τη διάδοσή της χάθηκαν όσα στοιχεία υπήρχαν.

Υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι η φωτογραφία είναι από τη Ρουμανία, άλλοι από τις ΗΠΑ. Υπάρχουν αναφορές ακόμη και  από την Τουρκία και τη Ρωσία. Η φωτογραφία έχει δημοσιευθεί το 2013 στη Φινλανδία! Η αλήθεια είναι ότι η φωτογραφία έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, έχει δημοσιευθεί σε εκατοντάδες αφιερώματα με τις 100 καλύτερες φωτογραφίες του πλανήτη και δεν υπάρχουν απολύτως ακριβή στοιχεία για την προέλευσή της.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...