Με τη χώρα να μπαίνει για τα καλά σε προεκλογικούς ρυθμούς και τα κόμματα να ξεκινούν τη στελέχωση των ψηφοδελτίων τους, ενώ φυσικά υπάρχουν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, τα κόμματα επιλέγουν να εντάξουν στα ψηφοδέλτιά τους πολλούς γνωστούς δημοσιογράφους.

Αρχής γενομένης από τον ΣΥΡΙΖΑ, εντύπωση προκάλεσε, όχι τόσο η είδηση της υποψηφιότητας του Κώστα Αρβανίτη στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, αλλά, κυρίως, η onairαποχώρησή του από το πλατώ της εκπομπής «Άλλη Διάσταση» που παρουσίαζε στην ΕΡΤ. Βεβαίως, ο ‘αυθορμητισμός» αυτής της κίνησης αμφισβητήθηκε έντονα, από τη στιγμή που υπήρχε έτοιμο αποχαιρετιστήριο βιντεάκι για τον δημοσιογράφο, ο οποίος έμαθε από το ρεπορτάζ του πολιτικού συντάκτη που κάλυπτε τις εργασίες της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη 15άδα των ονομάτων του ευρωψηφοδελτίου. Φυσικά, ο κ. Αρβανίτης δεν είναι ο μόνος δημοσιογράφος του ευρωψηφοδελτίου, καθώς την επανεκλογή του διεκδικεί και ο Στέλιος Κούλουγλου, ενώ στην πορεία θα προστεθούν στα ψηφοδέλτια και άλλα ονόματα δημοσιογράφων.

Αντίστοιχα, στη ΝΔ, αυτή την εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι στην Α’ Αθηνών θα είναι υποψήφιος ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας. Παράλληλα, στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, υπάρχουν εκ νέου πληροφορίες για υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, ενώ ακούγονται και τα ονόματα του Μπάμπη Παπαδημητρίου, επίσης του ΣΚΑΪ, και της Βίκυς Φλέσσα από την ΕΡΤ. Ακούστηκε, ακόμα, και το όνομα της ανταποκρίτριας της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ Ελένης Βαρβιτσιώτη, αν και θεωρείται πολύ δύσκολο σε αυτή τη φάση.

Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Κατά τα άλλα, αρκετοί δημοσιογράφοι έχουν κλειδώσει για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις εθνικές εκλογές. Για παράδειγμα, στον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών θα είναι υποψήφιος ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ενώ στον δυτικό τομέα της Β’ Αθηνών έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες του Αντώνη Πανούτσου και του Γιάννη Λοβέρδου. Ακόμα, στον βόρειο τομέα θα πολιτευτεί ο δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας. Για τον βόρειο τομέα προορίζεται, πάντως, και ο επίσης δημοσιογράφος και ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Αμυράς. Στην Β’ Πειραιώς θα είναι υποψήφιος ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος, ενώ στην Α’ Αθηνών υποψήφια θα είναι εκ νέου η Φωτεινή Πιπιλή.

Ακόμα, στην υπόλοιπη χώρα: η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και επί σειρά ετών πολιτική συντάκτρια Μαρία Σπυράκη θα είναι στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου «παίζεται» ακόμα η υποψηφιότητα της δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 Σύνθιας Σάπικα στην ίδια περιφέρεια. Στη Φθιώτιδα, θα είναι υποψήφιος ο άλλοτε διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Σπύρος Καπράλος, ενώ στην Καβάλα θα είναι ο επίσης πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης. Στην Ηλεία, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο επίσης δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης, ενώ για την Αιτωλοακαρνανία ακούγεται ο «πατριάρχης» του αστυνομικού ρεπορτάζ, Πάνος Σόμπολος.

Δημοσιογράφοι και στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Την ίδια ώρα, δημοσιογράφοι εντάσσονται και στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής. Για παράδειγμα, ο ιστορικός δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας θα είναι υποψήφιος στον δυτικό τομέα της Β’ Αθηνών. Ακόμα, στη Β’ Πειραιώς θα διεκδικήσει μια έδρα ο γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος, Σταμάτης Μαλέλης. Στον δυτικό τομέα της Περιφέρειας Αττικής συναντά, επίσης, κανείς τον άλλοτε εμβληματικό anchormanτου ΑΝΤ1, Δημήτρη Στάμου.

Στην αυτοδιοίκηση

Φυσικά, αρκετοί δημοσιογράφοι βγαίνουν μπροστά και στη μάχη της αυτοδιοίκησης. Για παράδειγμα, ο επί σειρά ετών δημοσιογράφος την ΕΡΤ3 Χρήστος Γιαννούλης διεκδικεί την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα, τον δήμο Αμαρουσίου διεκδικεί ο επίσης δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει κάνει στροφή στην πολιτική. Στα Βριλήσσια, υποψήφιος δήμαρχος είναι ο πρώην υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος. Τον δήμο Καλλιθέας, ακόμα, διεκδικεί ο πολιτικός συντάκτης Λάζαρος Λασκαρίδης. Στη Σύρο, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιώργο Μαραγκό, τον νυν δήμαρχο, θα είναι ο Βαγγέλης Περρής, ο οποίος συζητήθηκε και για το τοπικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Κυκλάδες. Η παρουσιάστρια του «Νέο Έψιλον» Ανδριάννα Ζαρακέλη θα δώσει τη μάχη του σταυρού στον Πειραιά, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Γιάννη Μώραλη. Ακόμα, με τον Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα θα είναι υποψήφιος δημοτικό σύμβουλος ο γνωστός πολιτικός συντάκτης Ανδρέας Κωνσταντάτος. Στο Παλαιό Φάληρο, υποψήφιος με τη Βίκυ Ανδρικοπούλου θα είναι ο δημοσιογράφος του Star Στέφανος Κωνσταντινίδης, ενώ στη Θεσσαλονίκη, με τον Νίκο Ταχιάο, κατεβαίνει ο γνωστός αθλητικός ρεπόρτερ Περικλής Στέλλας. Ο δημοσιογράφος του Alpha Γρηγόρης Γκουντάρας κατεβαίνει υποψήφιος με τον Γιώργο Σωφρόνη στη Σαρωνίδα, ενώ τον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης διεκδικεί με το ΚΚΕ ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη Κώστας Πασακυριάκος.