23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αρχίζουν κατασχέσεις μισθών και ενοικίων ακόμα και για μικρά χρέη προς την εφορία

Ημερομηνία:

Του Κωστή Πλάντζου

Φοροκυνηγητό για όσους έχουν αλλά δεν πληρώνουν τους φόρους τους ετοιμάζεται να εξαπολύσει το υπουργείο Οικονομικών. Διαπιστώνοντας την οικονομική αδυναμία στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες, επιχειρεί να εντοπίσει και να κατασχέσει καταθέσεις και εισοδήματα από ενοίκια των οφειλετών.

Από την Δευτέρα και κάθε μέρα ο νέος γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης θα πραγματοποιεί επισκέψεις στις 40 μεγαλύτερες ΔΟΥ της Αττικής (που αποφέρουν άνω του 50% των συνολικών εσόδων της χώρας) αλλά και μεγάλες ΔΟΥ της Περιφέρειας, σε Ηράκλειο, Πάτρα,  Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Ρόδο, θέτοντας στους εφόρους σαν στόχο να εισπράξουν φόρους από όσους χρωστούν αλλά δεν πληρώνουν.

Οι εφοριακοί από πλευράς τους θα του επισημάνουν πως οι ΔΟΥ έχουν αποδεκατισθεί και παρότι έχουν εντοπίσει τεράστιες περιουσίες που κρύβονταν σε εταιρείες κι off-shore, οι οφειλέτες «διαφεύγουν» γιατί κερδίζουν χρόνο με τους δικηγόρους τους, ενώ οι υπάλληλοι δεν επαρκούν για να επισπευσθούν  οι διαδικασίες.

Με τις «πάγιες» οδηγίες που έχουν οι έφοροι, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε διασταυρώσεις για τον εντοπισμό της κινητής και ακίνητης περιουσίας παλαιών και νέων οφειλετών. Ακολούθως θα πρέπει να ξεκινήσουν αλληλογραφία (συχνά με επιχειρήσεις-φαντάσματα ή με «αχυράνθρωπους») και εν συνεχεία να προχωρήσουν σε διαδικασίες κατάσχεσης για ό,τι βρουν στο όνομα του οφειλέτη: εισπραττόμενα ενοίκια, καταθέσεις, ακίνητα, ενώ μπορούν να δεσμεύσουν και το 25% μισθών ή συντάξεων (εφόσον ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ) ακόμα και σε μικρούς οφειλέτες. Σε όσους χρωστάνε πάνω από 5.000 ευρώ  θα ασκούνται και  ποινικές διώξεις εφόσον ο ενδιαφερόμενος δεν εμφανίζεται καν για να αιτιολογήσει την αδυναμία πληρωμής, στην οποία έχει περιέλθει.
Πηγή: http://www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...