16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αρχαιοκάπηλοι έσκαβαν σε αρχαιολογικό χώρο στην Κίσσαμο και συνελήφθησαν

Ημερομηνία:

Συνελήφθησαν, χθες (21.07.2017) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, δύο υπήκοοι Τσεχίας ηλικίας 33 και 35 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, χθες (21.07.2017) το πρωί εντοπίστηκαν οι δύο αλλοδαποί από φύλακα Aρχαιολογικής Υπηρεσίας να έχουν πραγματοποιήσει εκσκαφή σε προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου.

Στη συνέχεια, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 33χρονος με τον 35χρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  πήλινα, χάλκινα και μεταλλικά  αντικείμενα τα οποία εμπίπτουν στη Νομοθεσία « Περί προστασίας Αρχαιοτήτων» και πέντε χάρτες οι οποίοι απεικόνιζαν την Κρήτη και τον εν λόγω αρχαιολογικό χώρο.

image-0-02-05-99243ed6cf14781878c5d60bba888c4c3ee7c9c489dc6f2250fb37e317aaca27-V (1)

Σε έρευνα που ακολούθησε σε υπαίθριο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές ανίχνευσης μετάλλων και δύο μεταλλικές σκαπάνες.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς προϊόντων εγκλήματος.

H προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου και οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ