15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αρχηγός ΓΕΝ ο Χανιώτης Γιώργος Γιακουμάκης – Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Ρεθυμνιώτης Βαγγέλης Αποστολάκης

Ημερομηνία:

Αιφνιδιαστικά και χωρίς να έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει τους αρχηγούς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Παρ’ ότι η απόφαση για αλλαγή των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ έχει ληφθεί, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως. Μπορεί οι υπογραφές των υπουργών που μετέχουν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας να έχουν συγκεντρωθεί ήδη από το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης, όμως κατά πληροφορίες μέχρι αυτή την ώρα τις αλλαγές των αρχηγών δεν έχει επικυρώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιου είδους πρόβλημα ή εμπλοκή). Προφανώς όμως δεν μπορεί να γίνει επίσημη ανακοίνωση ότι οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ άλλαξαν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού των νέψν αρχηγών που επελέγησαν από το ΚΥΣΕΑ.

Το κλίμα “μύριζε κρίσεις” από το πρωί.

Τελευταίο “σημάδι” ότι οι κρίσεις Αρχηγών είναι πολύ κοντά ήταν οι επαφές που είχε το πρωί της Τετάρτης ο ΥΦΕΘΑ , Νίκος Τόσκας με του Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων,πλην του Α/ΓΕΕΘΑ .

Ο κ.Κωσταράκος  ήταν ο μόνος που δεν είχε συνάντηση με τον ΥΦΕΘΑ, ενω ο Αρχηγός που είχε την πιο μακρά σε χρόνο συνάντηση ήταν ο Α/ΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης. Προφανώς δεν ήταν τυχαίο.

Στη θέση του μέχρι σήμερα αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου τοποθετείται ο μέχρι σήμερα αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης. Ο αντιναύαρχος Αποστολάκης αναμένεται να προαχθεί στον βαθμό του ναυάρχου.

Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού διορίζεται ο αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης, μέχρι σήμερα αρχηγός Στόλου.

“Αλλάξατε Αρχηγούς στα μουλωχτά”! Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για τις κρίσεις

Για έλλειψη διαφάνειας και αλλαγές στην ηγεσία των ΕΔ “στα μουλωχτά” κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση.

O Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Κώστας Τασούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την αλλαγή ηγεσίας στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΝ:

«Το είδαμε κι αυτό από την απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Tο ΚΥΣΕΑ να αποφασίζει χωρίς να συγκαλούνται τα μέλη του, αλλά δια συλλογής υπογραφών, στα μουλωχτά, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, την αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και την αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΝ, λες και πρόκειται για ένα τρέχον ζήτημα!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η φρουρά της ειρήνης και της ελευθερίας μας και περιβάλλονται από την αμέριστη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Τέτοιες ύψιστης σημασίας αλλαγές στην ιεραρχία τους πρέπει να γίνονται με τη δέουσα διαφάνεια, πανηγυρικότητα και δημοσιότητα και όχι άρον-άρον και στα κρυφά, λες και η κυβέρνηση φοβάται πως η φημολογούμενη προκήρυξη εκλογών και η έκβασή τους δε θα της επιτρέψουν να προβεί στις τοποθετήσεις αυτές την κατάλληλη ώρα και με τον κατάλληλο τρόπο.

Τέτοιες μεθοδεύεις όμως δείχνουν ανεπίτρεπτη έλλειψη σεβασμού στο κύρος και στις παραδόσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, που όλοι οφείλουμε να προστατεύουμε.

Αλλά τι σεβάστηκαν αυτό το επτάμηνο οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος για να σεβαστούν και τις Ένοπλες Δυνάμεις;».

"google ad"

Βιογραφικό Γεώργιου Γιακουμάκη

giakoumakis-georgios-f78553c4fe491717ea75a4bbeb27fdd0

Ο Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης Π.Ν. γεννήθηκε την 29η Ιουνίου του 1959 στα Χανιά Κρήτης. Εισήχθη στη ΣΝΔ το 1977 και αποφοίτησε το 1981 ως Μάχιμος Σημαιοφόρος. Έχει προαχθεί σε:

  • Ανθυποπλοίαρχο το 1984.
  • Υποπλοίαρχο το 1988.
  • Πλωτάρχη το 1993.
  • Αντιπλοίαρχο το 1997.
  • Πλοίαρχο το 2005.
  • Αρχιπλοίαρχο το 2010.
  • Υποναύαρχο το 2012
  • Αντιναύαρχος το 2015

Έχει υπηρετήσει κυρίως σε Φ/Γ καθώς και σε Α/Τ, ΤΠΚ και Κ/Φ. Οι κυριότερες θέσεις που υπηρέτησε είναι:

  • Αξιωματικός ΣΝ και Διευθυντής Οπλισμού σε Φ/Γ τύπου ¨ΕΛΛΗ¨
  • Ύπαρχος της Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ
  • Κυβερνήτης της Κ/Φ ΔΟΞΑ
  • Διοικητής Μοίρας Κ/Φ
  • Κυβερνήτης της Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ
  • Διοικητής του Πολυεθνικού Συντονιστικού Κέντρου Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ)
  • Διευθυντής της Διευθύνσεως Ναυτικών Όπλων του ΝΣ
  • Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρησιακής Αξιολόγησης του ΑΣ
  • Διοικητής της 1ης Μοίρας Φρεγατών
  • Διευθυντής του Γ΄ Κλάδου του ΓΕΝ
  • Διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικής Σχεδίασης και Προγραμματισμού του ΓΕΕΘΑ
  • Υπαρχηγός Στόλου
  • Υποδιοικητής ΣΕΘΑ
  • Διοικητής ΔΝΕ
  • Σύμφωνα με την υπ’αριθμό 1/Σ3/03-03-15 απόφαση του ΚΥΣΕΑ προήχθει σε Αντιναύαρχο και παρέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού Στόλου.

Έχει Εξειδικευθεί σε θέματα Συνεννοήσεως (ΣΝ), κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο Master in Electrical Engineering και είναι απόφοιτος της ΝΣΠ και της ΣΕΘΑ.
Συμμετείχε στις επιχειρήσεις ¨Desert Shield¨ και ¨Desert Storm¨ στον Περσικό Κόλπο.

Έχει τιμηθεί με:

  • Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα
  • Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής
  • Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα
  • Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής
  • Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Γ΄ Β΄ και Α΄ Τάξεως
  • Διαμνημόνευση Ηγεσίας Σχηματισμού Μεγάλης Μονάδας Γ΄ Τάξεως
  • Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Β΄ και Α΄ Τάξεως
  • Διαμνημόνευση Υπηρεσίας Αξιωματικού Επιτελούς Β΄ και Α΄ Τάξεως
  • Μετάλλια ΝΑΤΟ Συμμετοχής σε επιχειρήσεις ¨Desert Shield¨ και ¨Desert Storm¨

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Περγάμαλη και έχει ένα γιό.

Βιογραφικό Ευάγγελου Αποστολάκη

Apostolakhs

Ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) καθώς και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως (ΔΠΑ) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.

Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΝΑΒΑΡΙΝΟ από το 2003 έως το 2004.

Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Σε εκτέλεση της υπ’ αριθμόν 1 αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013 παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Προαγωγές

Εισαγωγή στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων : 1976
Σημαιοφόρος : 1980
Ανθυποπλοίαρχος : 1983
Υποπλοίαρχος : 1987
Πλωτάρχης : 1992
Αντιπλοίαρχος : 1997
Πλοίαρχος : 2004
Αρχιπλοίαρχος : 2009
Υποναύαρχος : 2011
Αντιναύαρχος : 2012

Μετάλλια – Παράσημα – Διαμνημονεύσεις

Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικα
Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής
Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα
Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής
Μετάλλια Στρατιωτικής Αξίας Γ΄, Β΄ και Α΄ Τάξεως
Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Γ΄ και Α΄ Τάξεως
Διαμνημόνευση Υπηρεσίας Αξιωματικού Επιτελούς Β΄ Τάξεως

Οικογενειακή Κατάσταση

Ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

protothema.gr, onalert.grhellenicnavy.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ