15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος για ελληνοτουρκικά: “Να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία”

Ημερομηνία:

Την πεποίθηση ότι θα πρέπει, σε ότι αφορά στα γεωπολιτικά, να είμαστε έτοιμοι για όλα, εξέφρασε με δήλωσή του σήμερα, ενόψει της έναρξης των εργασιών του Ενεργειακού Συνεδρίου στο Ηράκλειο, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κκ Ειρηναίος.

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκος Λυγερός μίλησε για τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κρήτη τονίζοντας ότι αυτό είναι υπέρ της χώρας μας και της Κρήτης, ειδικότερα, σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο

Πιο αναλυτικά, για τα κοιτάσματα στην Κρητη, ο κ. Λυγερός είπε ότι είναι μεγαλύτερα απο αυτά της Κύπρου.

“Δεν με φοβίζουν οι γεωπολιτικές και γεωστρατηγικες εξελίξεις. Αντιθέτως είναι αναμενόμενες. Ειναι καλό για μας να έχουμε αυτή την ενεργειακη προοπτική , γιατί έτσι θωρακιζουμε τη θεση μας”.

Οι έρευνες, όπως είπε, θα ξεκινήσουν φέτος.

“Τα οφέλη θα είναι τεράστια και για την Περιφέρεια Κρητης γιατί θα παρει το 5% των απολαβών του Δημοσίου. Θα έχουμε μεγάλες επενδύσεις και θα αναπτυχθεί η νότια Κρήτη”, πρόσθεσε.

Ο κ. Ειρηναίος για το συνέδριο, επισήμανε ότι είναι σημαντικό η Κρήτη να αναδειχθεί και να προχωρήσει.

Ενώ δήλωσε για τις γεωπολιτικές εξελίξεις:

“Επειδή έχουμε και την Εθνική Επέτειο,χρειάζεται να είμαστε πανέτοιμοι για οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα μας και στον τόπο μας. Να είμαστε ικανοί κι έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα και δυσκολία”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...