15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αρ. Συγγελάκης: Η βίλα Πετρίδη παραχωρείται στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας που θέλει να ξεχάσουμε το μαρτυρικό μας παρελθόν

Ημερομηνία:

Για την παραχώρηση της βίλας Πετρίδη στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας με απόφαση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε σε ανάρτησή του ο Αρ. Συγγελάκης, συγγραμματέας του «Εθνικού συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα».

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του:

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το γερμανικό κράτος ζήτησε την θεσπέσια βίλα Πετρίδη ως έδρα του κακόφημου, πριν καν λειτουργήσει, “ελληνογερμανικού ιδρύματος νεολαίας” και κάποιοι στη Θεσσαλονίκη, τον πιο μαρτυρικό δήμο της Ελλάδας, σπεύδουν να υπακούσουν στις προσταγές του! Χωρίς, καν, απόφαση δημοτικού συμβουλίου…

Σκεφτείτε: η Βίλα Πετρίδη κόστισε ακριβά στο ελληνικό δημόσιο για να ανακαινισθεί (μέσω ΕΣΠΑ) και αποτελεί έναν εξαιρετικό χώρο για τη στέγαση πολιτιστικών εκδηλώσεων στη διψασμένη Θεσσαλονίκη. Όμως για να στεγάσουν το μακρύ χέρι της γερμανικής κυβέρνησης πετάνε έξω το δημοτικό οργανισμό μουσικής και χορού, στο οποίο έχει παραχωρηθεί η χρήση.

Σκεφτείτε: η Βίλα Πετρίδη είναι πολύ κοντά στο υπό κατασκευή Μουσείο του Ολοκαυτώματος…Δηλαδή θα ενημερώνονται οι πολίτες για το Ολοκαύτωμα, το ειδεχθέστερο εκ των γερμανικών ναζιστικών εγκλημάτων και αμέσως μετά θα λαμβάνουν τις παραινέσεις της κυβέρνησης της Ο.Δ.Γ., καθολικού διαδόχου του Γ’ Ράιχ, να προχωρήσουμε μπροστά και να μην μένουμε στο παρελθόν…

Αλλά, κυρίως, σκεφθείτε ποιους στόχους υπηρετεί το ελληνογερμανικό ίδρυμα νεολαίας: ομολογημένη επιδίωξή του είναι να τεθεί η μνήμη των αγώνων, της Αντίστασης και της σφαγής του ελληνικού λαού από τη ναζιστική Γερμανία υπό σύγχρονο γερμανικό έλεγχο! Να παραχαραχθεί η Ιστορία κατά πώς βολεύει τη Γερμανία, δυσφημίζοντας την Εθνική Αντίσταση για να αθωώσει τους στυγερούς εγκληματίες του Γ’ Ράιχ! Επιδιώκει, τέλος, να εγκαθιδρύσει ψευδεπίγραφη “συμφιλίωση” χωρίς Δικαιοσύνη & Αποζημίωση!

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, από το 2010 έως σήμερα, φέρουν ακέραιη την ευθύνη γιατί επιτρέπουν τη νεοϊμπεριαλιστικού χαρακτήρα γερμανική διείσδυση στην Ελλάδα μέσω της ελληνογερμανικής συνέλευσης, του γερμανικού ταμείου για το μέλλον και του (ελληνο)γερμανικού ιδρύματος νεολαίας. Όμως ο λαός και οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν και μέχρι τώρα το εγχείρημα αυτό έχει αποδειχθεί φιάσκο.

Κάποιοι όμως επιμένουν να βλέπουν την Ελλάδα ως αποικία! ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...