19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

«Ας τα φάει ο κόσμος και τα ιδρύματα!»: Χανιώτης αγρότης από το να πουλήσει πολύ χαμηλά το προϊόν του το δωρίζει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Ημερομηνία:

Χαρακτηριστική της κατάστασης που βρίσκονται χιλιάδες αγρότες είναι και η περίπτωση του Νίκου Μπούρμπακη. Τον συναντήσαμε στη σημερινή κινητοποίηση στην Πλατεία Αγοράς όπου μοίραζε στους διαδηλωτές μανταρίνια και γκρέιπ φρούιτ.

Ο Νίκος Μπουρμπάκης είναι ένας αγρότης από τα Χανιά. Τα τελευταία χρόνια η τιμή των μανταρινιών και του γκρέιπ φρούιτ έχει κατρακυλήσει σε εξευτελιστικές τιμές. Ο Νίκος Μπουρμπάκης πήρε την απόφαση, αντί να δίνει το προϊόν του σε πολύ χαμηλές τιμές στους εμπόρους, να διανέμει δωρεάν τις ποσότητες που του μένουν αδιάθετες σε ιδρύματα αλλά και σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη:

«Όποιος το θέλει, να επικοινωνεί μαζί μου να του ανοίγω την πόρτα στο κτήμα να έρχεται να κόβει» είπε στην εφημερίδα μας.

DSCF0393

«Περιμένω ακόμα μια βδομάδα μήπως και δώσω κάτι σε κανένα έμπορα για να βγάλω τα έξοδα του κλαδέματος, του λιπάσματος και ότι άλλα έξοδα έχουνε αλλά από την αλλη βδομάδα θα τα μοιράσω σε ιδρύματα και σε ανθρώπους που τα ‘χουν ανάγκη», είπε.

Ο κ. Μπουρμπάκης θεωρεί ότι οι αγρότες βιώνουν ένα εμπαιγμό, αλλά σε αντί να πετάξει το προϊόν του ή να το δώσει σε πολύ χαμηλή τιμή διαλέγει να το δώσει σε αυτούς που έχουν ανάγκη:

DSCF0567

«Από το να τα δώσω στον έμπορα για 5 λεπτά και να με κοροϊδεύει, καλλιά να τα φάνε οι Χανιώτες και τα ιδρύματα που είναι και ένα ευχαριστώ».

Όπως μας είπε, φέτος θα ειναι η 7η φορά που θα μοιράσει το προϊόν του σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

DSCF0520

«Αυτή τη στιγμή έχω 30 τόνους μανταρίνια και 20 τόνους γκρέιπ φρούιτ τα οποία δε μου τα ζητάει άνθρωπος! Αλλά και εγώ δε θέλω να τα δώσω 5 ή 7 λεπτά που μου δίνουνε. Θέλω να τα δώσω σε μια τιμή αξιοπρεπή που να βγάλω και εγώ και να βγάλει και ο έμπορας. Τζάμπα δε τα δίνω! Ας τα φάει ο κόσμος και τα ιδρύματα!»

Για όποιον το επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Νίκο Μπουρμπάκη στο τηλέφωνο 6973356754.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ