17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ασάντ: «Ένας νέου τύπου παγκόσμιος πόλεμος»

Ημερομηνία:

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που θα συζητηθεί παραχώρησε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ στην «Καθημερινή» και τον ΣΚΑΪ. Ο Σύρος πρόεδρος επιτίθεται σε Ντόναλντ Τραμπ και Ταγίπ Ερντογάν, ενώ προειδοποιεί για τις επιπτώσεις από τη σύρραξη στη χώρα του.

Μιλώντας αποκλειστικά στην ελληνική εφημερίδα ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Δαμασκού κάνει λόγω για έναν νέου τύπου παγκόσμιο πόλεμο, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή.

Φυσικά, απορρίπτει τις κατηγορίες για κατοχή και χρήση χημικών επισημαίνοντας ότι «δεν έχουμε χημικό οπλοστάσιο από το 2013».

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ κατηγορεί ευθέως τον πρόεδρος της Τουρκίας ότι παρέχει υποστήριξη στους τρομοκράτες τονίζοντας ότι «ο Ερντογάν είναι με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους».

Απαντά στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον είχε αποκαλέσει «ζώο», και σχολιάζει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ασυνεπής και ότι η μόνη αποστολή που έφερε εις πέρας στη Συρία είναι η υποστήριξη των τρομοκρατών.

«Οι Τούρκοι, οι Γάλλοι, όσοι έρχονται παράνομα στη Συρία είναι όλοι εχθροί μας», αναφέρει ο κ. Άσαντ, προσθέτοντας ότι «λόγω της σύνεσης των Ρώσων μπορούμε να αποφύγουμε την κλιμάκωση».

Τέλος, αφού ευλόγησε τα γένια του σημειώνοντας ότι ο λαός τον θέλει στην εξουσία επισημαίνει ότι «όταν αισθανθώ ότι ο συριακός λαός δεν θέλει να μείνω πια, φυσικά θα πρέπει να φύγω χωρίς δισταγμό».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...