22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αστυνομικές δράσεις Συνελήφθησαν 130 άτομα και βεβαιώθηκαν 1.117 παραβάσεις

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, την 01.08.2013 πραγματοποιήθηκαν ειδικές αστυνομικές δράσεις, για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και ιδίως σε τουριστικές περιοχές.
Οι εξορμήσεις αυτές οργανώθηκαν, από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Νήσου και είχαν στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.Συγκεκριμένα, αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν τα ναρκωτικά, τους αλλοδαπούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τη ζωοκλοπή, τη προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Κατά τη διάρκεια των  αστυνομικών εξορμήσεων, διατέθηκαν (195) αστυνομικοί και (61) οχήματα, ενώ ελέγχθηκαν συνολικά (1.494) οχήματα και προσήχθησαν (407) άτομα.
Στα αποτελέσματα των εξορμήσεων περιλαμβάνονται η βεβαίωση χιλίων εκατό δεκαεπτά (1.117) παραβάσεων και η σύλληψη εκατόν τριάντα (130) ατόμων, ενώ μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν ένα (1) όπλο, δύο (2) οχήματα, ποσότητα κάνναβης -27,6-  γραμμαρίων, διάφορα προϊόντα παραεμπορίου, κ.α..
Οι συλλήψεις αφορούν παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, περί ναρκωτικών ουσιών, περί αλλοδαπών και άλλα αδικήματα.
Τονίζεται ότι οι αστυνομικές δράσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.
Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε εντατικούς ρυθμούς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ