15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αστυνομικοί κατά Λιμενικών: Παραμύθια τα περί οπλισμένων στα Εξάρχεια για να δικαιολογήσουν το φιάσκο

Ημερομηνία:

Αναταράξεις εντός των σωμάτων ασφαλείας συνεχίζει να προκαλεί η επιχείρηση -φιάσκο κλιμακίου του Λιμενικού στα Εξάρχεια, κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο άνδρες του λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας ουσιαστικά χαρακτηρίζουν παραμύθια τα περί οπλισμένων ατόμων που επιτέθηκαν στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου και αποδίδουν τις περιγραφές στην προσπάθειά τους να βρουν άλλοθι για την αποτυχία της επιχείρησης.

Από την πλευρά τους οι Λιμενικοί επιμένουν στη δική τους εκδοχή, καθώς σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι «ένοπλοι» που το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ακινητοποίησαν και αφόπλισαν τους άνδρες του Λιμενικού παρίσταναν τους αστυνομικούς.

Πιο αναλυτικά, πηγές από το Λιμενικό ανέφεραν ότι κατά την έξοδό τους από το υπό κατάληψη κτίριο, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, οι άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ήρθαν αντιμέτωποι με τα προτεταμένα όπλα των αγνώστων, που τους φώναξαν «αστυνομία, ακίνητοι».

Πώς αντέδρασαν τα στελέχη του Λιμενικού; Πίστεψαν προσωρινά ότι απέναντί τους είχαν πράγματι αστυνομικούς, όπως άλλωστε έχει συμβεί σε επιχειρήσεις στο παρελθόν, και, μάλιστα, κάποιοι απ’ αυτούς φέρονται να φώναξαν προς το μέρος των ενόπλων «συνάδελφοι είμαστε», ενώ άλλοι επιχείρησαν να δείξουν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο «ατύχημα». Μόνον όταν ένας από τους δράστες κόλλησε το πιστόλι στον κρόταφο άνδρα του Λιμενικού, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου (πρόκειται για την ομάδα που έχει χειριστεί την υπόθεση του «Noor 1») κατάλαβαν ότι απέναντί τους δεν έχουν αστυνομικούς αλλά ενόπλους με εχθρικές διαθέσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι άγνωστοι μέχρι σήμερα δράστες κατάφεραν να αφοπλίσουν δύο από τους άνδρες του Λιμενικού δίνοντάς τους εντολές που παραπέμπουν σε άτομα με «ειδική» εκπαίδευση.

Ως παράδειγμα επισημαίνουν ότι τους διέταξαν να βγάλουν από τις θήκες και να τους παραδώσουν τα υπηρεσιακά τους όπλα τραβώντας τα με δύο δάκτυλα από τη λαβή, πρακτική που –σύμφωνα με τους λιμενικούς– διδάσκεται σε σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας. Επιπλέον, προκειμένου να προσομοιάζουν σε αστυνομικούς και μάλιστα από «μάχιμες» υπηρεσίες, οι δράστες φορούσαν αλεξίσφαιρα ή σκουρόχρωμα γιλέκα «μάχης», παρόμοια με εκείνα που φορούν π.χ. οι άνδρες των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ