14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Αστυνόμοι Ρεθύμνου προς Χρυσοχοϊδη: Εργαζόμαστε υπό συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα – Έχουμε ξεχάσει τι θα πει οκτάωρο

Ημερομηνία:

Εργασιακες συνθήκες μεσαίωνα καταγγέλουν με επιστολή τους οι αστυνομικοί Ρεθύμνου.

Στην επιστολή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση, για μία ακόμα φορά, να αναφέρουμε και να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Στην Δ.Α. Ρεθύμνης το τελευταίο χρονικό διάστημα οτιδήποτε έχει σχέση με την έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας και τα δικαιώματα των αστυνομικών που απορρέουν απ’ αυτήν, καταστρατηγείται κατά κόρον με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας να εργάζονται σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα!

Οι συνάδελφοί μας έχουν ξεχάσει τι θα πει οικογενειακός προγραμματισμός, τι θα πει οικογενειακή και ψυχική γαλήνη, τι θα πει ημερήσια ανάπαυση, τι θα πει οκτάωρο…

Φτάνει πια!

Καλούμε τόσο τη φυσική όσο και την πολιτική ηγεσία να εφαρμόσουν τα αυτονόητα ήτοι το γράμμα του νόμου και τα όσα προβλέπονται στα σχετικά Π.Δ. που ορίζουν τον χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού.

Για όσους δε γνωρίζουν, αστυνομικές δυνάμεις της Δ.Α. Ρεθύμνης καλούνται καθημερινά και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και σε περιπτώσεις που δε συντρέχει έκτακτος λόγος, να μεταβαίνουν σε γειτονικές Διευθύνσεις Αστυνομίας, προς ενίσχυση αυτών, χωρίς καμία έξτρα αποζημίωση, χωρίς υπολογισμό της υπερεργασίας πέραν του οκταώρου με αποτέλεσμα σε καθημερινή βάση να τροποποιείται η εβδομαδιαία υπηρεσία με αποκορύφωμα και την παράνομη ανάκληση ημερήσιων αναπαύσεων.

Οι αστυνομικοί παρά τον επαγγελματισμό και το φιλότιμο που έχουν επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που διανύουμε, αντιμετωπίζει αναχρονιστικές πρακτικές από τη διοίκηση, κάτι το οποίο μας γυρίζει χρόνια πίσω σε μια άλλη αστυνομία, για την οποία δόθηκαν χρόνιες μάχες για ν’ αλλάξει!

Είναι τόσο δύσκολο πια να υπάρξει ένας σωστός σχεδιασμός από τη διοίκηση και να τηρηθεί το Π.Δ. 394/03-12-2001 «Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας», χωρίς να διαταράσσεται ο υπηρεσιακός αλλά κυρίως ο οικογενειακός προγραμματισμός των συναδέλφων μας;

Καλούμε τους έχοντες το γενικό πρόσταγμα επιτέλους να λειτουργήσουν και να σχεδιάσουν, έστω και σε εβδομαδιαία βάση και να σταματήσουν τις πρόχειρες πρακτικές της άσκοπης περιφοράς αστυνομικών από νομό σε νομό, στερώντας κατ’ επέκταση κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον στους αστυνομικούς και το πολύτιμο αγαθό της ασφάλειας στον Ρεθυμνιώτη πολίτη.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...