16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

“Ατυχής και άδικη μομφή”: Απάντηση του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα στον κ. Γιάννη Σαρρή

Ημερομηνία:

Αναίτια και στερούμενη ουσίας και επιχειρημάτων με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων χωρίς περιεχόμενο, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών» κ. Γιάννης Σαρρής.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Χανίων απαντώντας στις κατηγορίες περί αδιαφάνειας ήταν σαφής: «Ατυχής και άδικη μομφή προς μια Δημοτική Αρχή η οποία έμπρακτα αποδεικνύει την προσήλωσή της στη διαφάνεια. Δε νομίζω να συμφωνούν οι Χανιώτες με την «έμπνευση» του κ. Σαρρή. Διαδικασίες όπως για παράδειγμα το ηλεκτρονικό σύστημα μοριοδότησης που εφάρμοσε η Δημοτική Αρχή στο θέμα των παιδικών σταθμών και δεν άφησε περιθώρια για παρεμβάσεις και πελατειακές ή ψηφοθηρικές σχέσεις, είναι η καλύτερη απάντηση στα λεγόμενά του.

Παράλληλα ας μας πει ο κύριος Σαρρής, γιατί μπερδεύεται αναφερόμενος στην υπόθεση αγοράς του Νεοκλασικού κτιρίου στην οδό Τζανακάκη. Τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας δεν αντιστρατεύονται τη δημιουργία της Δημοτικής βιβλιοθήκης στα Χανιά, μιας βιβλιοθήκης αντάξιας της Ιστορίας και του Πολιτισμού τους. Πολλώ δε μάλλον όταν για να γίνει αυτό το έργο, εξασφαλίσαμε, με τις επιτυχείς ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τα Χανιά, 500.000€ τα οποία σε όσους γνωρίζουν στοιχειώδη οικονομικά δεν αφαιρούνται αλλά προστίθενται στον προϋπολογισμό του Δήμου.

Όσο για τα 1,65 εκ.€ μάλλον ξέχασε ότι πολύ πριν τις δικές του ενστάσεις είχα ήδη ζητήσει επανεκτίμηση μελέτης και προϋπολογισμού του έργου οδοποιίας, όπως και έγινε.

Τέλος, όσων αφορά την υπηρεσία ελέγχων που δημιουργήσαμε, συνιστούμε στον κ. Σαρρή να δει την ουσία και να ενημερωθεί καλύτερα καθώς τα στελέχη του νέου τμήματος ασχολούνται ήδη με τα προβλήματα της ελεγχόμενης στάθμευσης και των κοινόχρηστων χώρων της πόλης μας.

Ως εκ τούτου, οι επισημάνσεις του κ. Σαρρή ήταν άστοχες. Καλή και παραγωγική η αντιπολίτευση, όταν όμως έχει ως βάση, ξεκάθαρο λόγο και γνώση των θεμάτων»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...