14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Αυγή” για Π. Πολάκη: «Η Αριστερά δεν πρέπει να μοιάζει ούτε από μακριά στους απέναντι»

Ημερομηνία:

Τη «σκυτάλη» από την «ΕφΣυν», που με δύο άρθρα της έκανε λόγο για «σαχλαμαρόμαγκα» που «έπρεπε να έχει πάει σπίτι του από καιρό», αλλά και το ΕΘΝΟΣ, που αναφέρεται σε “αρκουδόμαγκα”, πήρε η «Αυγή», το επίσημο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τρόπο σαφώς πιο διακριτικό, ο αρθρογράφος της εφημερίδας Ανδρέας Πετρόπουλος δείχνει να προσπαθεί, με νουθεσίες, να επαναφέρει στην… τάξη τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η Αριστερά «δεν (θα) πρέπει να μοιάζει ούτε από μακριά στους απέναντι», καθώς και ότι «τα πραγματικά ερωτήματα τα βάζουν οι καθημερινοί άνθρωποι».

Στο κείμενο, που έχει τον τίτλο «Το θέμα Παύλο είναι…», ο αρθρογράφος διερωτάται, αρχικά, αν το όλο ζήτημα με το δάνειο του Παύλου Πολάκη είναι προϊόν διαστρέβλωσης ή υπαρκτό. «Αν είναι υπαρκτό, αντανακλά μια πρακτική, την ίδια που άνθισε στην Ελλάδα από το 1989 και κορυφώθηκε μετά το 200 επισφραγίζοντας την χρεοκοπία του 2009; Η το πραγματικό θέμα έχει να κάνει με το άλλο μισό της Αριστεράς, δηλαδή όχι μόνο με την ηθική, αλλά με την πρακτική και την αισθητική παρέμβαση στην πολιτική διαδικασία;», ερωτά στη συνέχεια ο Ανδρέας Πετρόπουλος.

Δανειζόμενος σχετικό επιχείρημα του Νίκου Καραθανασόπουλου του ΚΚΕ, για τους ανθρώπους του μόχθου και το ζήτημα Πολάκη, ο αρθρογράφος στη συνέχεια αναφέρει «τα πραγματικά ερωτήματα τα βάζουν οι καθημερινοί άνθρωποι, που μεγαλώνουν επίσης παιδιά με φροντιστήρια και πανεπιστήμια χωρίς την παραμικρή βοήθεια».

«Η Αριστερά δεν πρέπει να μοιάζει ούτε από μακριά στους απέναντι»

Ακολούθως αναφέρεται:

«Προφανώς –σε ένα νόμιμο δάνειο– δεν μπορεί να βάλει τα ίδια ερωτήματα το πολιτικό προσωπικό με τις διαχρονικές χορηγίες. Τελειώνει το θέμα εδώ; Οχι. Υπάρχει και η έρμη καθημερινή πολιτική πρακτική και παρέμβαση που για την Αριστερά δεν (θα) πρέπει να μοιάζει ούτε από μακριά στους απέναντι. Κινδυνεύει όμως να μοιάσει στην περίπτωση που κάποιος θεωρεί τον εαυτό του ως τον μοναδικό και αυθεντικό εκπρόσωπο στον καθημερινό πόλεμο με το “σύστημα”».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο αγώνας αυτός (απέναντι στο «σύστημα») είναι διαρκής και έρχεται η στιγμή που θα έχει και προσωπική σφραγίδα. «Ομως δεν μπορεί να μεταβάλλεται σε προσωπική υπόθεση. Δεν είναι ένας “ανοικτός προσωπικός λογαριασμός”. Η μάχη με τη διαπλοκή και τη διαφθορά είναι μια συλλογική δουλειά, έκφραση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, αλλά και του βασικού πολιτικού υποκειμένου που συνεχίζει να σηκώνει στις πλάτες του», υπογραμμίζει η «Αυγή».

Και καταλήγει: «Αυτό είναι κυρίως το θέμα, Παύλο… Αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του αυθεντία και μιλάει στους άλλους “με τη γλώσσα που καταλαβαίνουν”, τότε κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα τους. Κι ας τα λέει σωστά ο κουζουλός…».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...