20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αυλαία αύριο για το Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά “Αποκόρωνας 2013”

Ημερομηνία:

Νέα εποχή στο σκακιστικό γίγνεσθαι του Αποκόρωνα αποτελεί το Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά «Αποκόρωνας 2013» που ανοίγει την αυλαία του αύριο Τετάρτη στις 2.30μμ στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμένων. Η περιοχή του Αποκόρωνα έχει σκακιστική παράδοση, αλλά και παρόν, αφού είναι γνωστό πως σήμερα, ομάδες σκακιστών της περιοχής έχουν δημιουργήσει πολλά καφενεία-στέκια όπου συναντώνται τακτικά και επιδίδονται σε φιλικούς αγώνες μεταξύ τους.

Οι εκλεκτές συμμετοχές που έχει εξασφαλίσει το τουρνουά (όπως ο πρ. πρωταθλητής Ελλάδας Νίκος Σκαλκώτας, οι διεθνείς μαιτρ Παναγιώτης Φρεντζάς και Ηλίας Κουρκουνάκης, οι μαιτρ Σπύρος Ιλαντζής, Γιώργος Φέστας, Μιχάλης Χατζηδάκης, Δημήτρης Γκόγκας και άλλοι), οι καλές συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων, αλλά κυρίως, η διαρκής προσπάθεια των διοργανωτών να βελτιώνουν ότι υπολείπεται από το άριστο δημιουργούν ένα κλίμα – πρότυπο. Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων, ο Δήμος Αποκόρωνα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμένων υπερέβαλαν εαυτούς για το τελικό αποτέλεσμα, που ουσιαστικά αποτελεί αφετηρία για το μέλλον!

Το τουρνουά είναι 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 1 ώρα και 10 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε παίχτη για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, διεξάγονται δυο γύροι κάθε απόγευμα στις 2.30μμ και 6.00μμ, ενώ το Σάββατο πρωί στις 10πμ θα διεξαχθεί ο 7ος και τελευταίος γύρος.

Οι διοργανωτές για να διευκολύνουν τους Χανιώτες σκακιστές έχουν ναυλώσει λεωφορείο που θα αναχωρεί από τα Χσνιά (από το Ρολόι) πριν από κάθε γύρο (στις 1.30μμ όλες τις ημέρες και 9πμ το Σάββατο) θα τους μεταφέρει στο χώρο των αγώνων και θα τους επιστρέφει αμέσως μετά την ολοκλήρωση του (στις 8.30μμ και 1.30μμ αντίστοιχα). Η μεταφορά είναι εντελώς δωρεάν. Χώρος διεξαγωγής των αγώνων είναι η άνετη και κλιματιζόμενη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμένων στην πλατεία του χωριού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί. Αρχίζουν την Τετάρτη στις 9μμ, στον ανοικτό χώρο του «ΤΖΙΤΖΙΚΑ» όπου θα γίνει ματς γρήγορου σκακιού των δύο Διεθνών Μετρ Νίκου Σκαλκώτα (Πρωταθλητής Ελλάδος 1982) και Ηλία Κουρκουνάκη (ισόβαθμος του στο ίδιο πρωτάθλημα). Δύο παρτίδες, με χρόνο σκέψης για κάθε παίκτη 11΄ για ολόκληρη την παρτίδα και επιπλέον 4΄΄ για κάθε κίνηση. Στον ίδιο χώρο την επόμενη ημέρα θα γίνει η προβολή της ταινίας «Σκακιστικός πυρετός», με σχόλια από τον συγγραφέα και προπονητή σκακιού Ηλία Κουρκουνάκη.

Τέλος την Παρασκευή στις 9 το βράδυ στο χώρο των αγώνων ο ομοσπονδιακός μαιτρ Σπύρος Ιλαντζής θα παραχωρήσει διάλεξη με θέμα «Εισαγωγή στο Καλλιτεχνικό Σκάκι».

Υπάρχει ακόμα δυνατότητα για όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6932744696. Υπάρχει παράβολο συμμετοχής 20 ευρώ (15 ευρώ για τους νέους κάτω των 18) και συνολικά χρηματικά έπαθλα για τους 6 πρώτους νικητές 500 ευρώ, ενώ κύπελλα και μετάλλια προβλέπονται για τους 3 πρώτους της γενικής κατάταξης, της κατηγορίας γυναικών, των νέων κάτω των 18, κάτω των 14, κάτω των 10, κάτω των 8 και για τον 1ο τοπικό σκακιστή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ