19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αυλαία στο επιτυχημένο 2ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στην Αγυιά Χανίων

Ημερομηνία:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 2ο Φεστιβάλ Ελληνικών, Κρητικών  προϊόντων και πολιτισμού με τίτλο «Κερνάμε Ελλάδα» που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Χανίων, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ), το Επιμελητήριο Χανίων και την Αναπτυξιακή Χανίων ΑΕ. στην Αγυιά Χανίων.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της έκθεσης που στοχεύει στην ανάδειξη-προώθηση των Κρητικών προϊόντων, τονίζοντας τις δράσεις εξωστρέφειας που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης για την ενίσχυση της Κρητικής οικονομίας, και των Κρητικών εξαγωγών, όπως επίσης: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής,  η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, οι βουλευτές Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης, Μανούσος Βολουδάκης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, Δήμαρχοι και Αντιδημάρχοι  της ΠΕ Χανίων, ο Πρόεδρος του ΕΟΣΣ Αντώνης Κολιόπουλος, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής “Κερνάμε Ελλάδα” ,σκηνοθέτης,  Μανούσος Μανουσάκης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, τοπικών φορέων, παραγωγικών τάξεων, αλλά και πολίτες.
Στο τριήμερο φεστιβάλ συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος Ποντίων Χανίων “Η Ρωμανία”, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χανίων και ο Περικλής Τζουγανάκης με το συγκρότημά του.
Στο φεστιβάλ, προβλήθηκαν τοπικά προϊόντα  (συνολικά συμμετείχαν 120 εκθέτες), παρασκευή και προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων, παιδικά και θεματικά εργαστήρια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...