22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αυξάνει το όριο επιβατών στην ακτοπλοΐα ο Πλακιωτάκης

Ημερομηνία:

«Η θετική πορεία περιορισμού του COVID-19 στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πλήρη και συνεπή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα επιβατηγά πλοία, επιτρέπει πλέον την αναθεώρηση του», σημειώνει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων (04) ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

Σχολιάζοντας αυτήν την εξέλιξη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνέπεια που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν στην τήρηση των μέτρων.

«Όπως είχα δηλώσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου», είπε, «αυτό θα συνεχίσει να αναθεωρείται, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Συνεχίζουμε με συνέπεια, μένουμε ασφαλείς».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...