16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αυστρία: «Τρόικα» και «θεσμοί» απέτυχαν στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

«Ακόμη και αν δεν είναι εύκολο, θα πρέπει να υπάρξει μια λύση από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση, όπως επίσης θα πρέπει να γίνει σεβαστό ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει λάβει μια εντολή από το λαό, ο οποίος θέλει μια πολιτική προς περισσότερη ανάπτυξη και μακριά από κοινωνικές περικοπές και περικοπές συντάξεων», τόνισε σε σημερινή ομιλία του στην αυστριακή Βουλή ο αρμόδιος για την οικονομική πολιτική του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αυστρίας, Κρίστοφ Ματσνέτερ και ταυτόχρονα κατήγγειλε την αποτυχία της τρόικας και των θεσμών στην περίπτωση της Ελλάδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ομιλία του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, του Σοσιαλδημοκράτη βουλευτή Γιόζεφ Τσαπ, ο οποίος ανέφερε ότι δεν χρειάζονται συζητήσεις «ακαδημαϊκου -οικονομικού» επιπέδου για την Ελλάδα, τη στιγμή που πρόκειται για αποφάσεις που αφορούν ανθρώπους και τις τύχες τους, αλλά απαιτούνται βήματα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Στη σημερινή συζήτηση τρεχόντων ευρωπαϊκών θεμάτων στην ολομέλεια της αυστριακής Βουλής, ο Κρίστοφ Ματσνέτερ, απορρίπτοντας κατηγορηματικά ως «οικονομικά αντιπαραγωγικό» το «πτωχευτικό δίκαιο για χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» που ζητούσε το νεοφιλελεύθερο κόμμα ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι απόδειξη εναντίον μιας τέτοιας απαίτησης αποτελούν ακριβώς οι εξελίξεις στην Ελλάδα, η οποία χρειάζεται ανάπτυξη και όχι κοινωνικές περικοπές και μειώσεις συντάξεων.

Ο ίδιος,παρατηρώντας ότι υπάρχουν ήδη διαδικασίες αντιμετώπισης υπερχρεωμένων χωρών, διερωτήθηκε «πώς μπορεί να λειτουργήσει πτώχευση στην περίπτωση ενός κράτους», για να σημειώσει ότι δεν μπορούν να εκτιμηθούν σχολεία, δρόμοι ή πάρκα, αλλά εκείνο για το οποίο μπορεί να γίνει εκτίμηση είναι τα μελλοντικά έσοδα.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι «τρόικα» και «θεσμοί» με την πολιτική τους τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα απέτυχαν,καθώς επιδίωξαν να καταπιαστούν μικροοικονομικά αντί να προσπαθήσουν να φέρουν στο κράτος περισσότερη παραγωγή και θα πρέπει τώρα να υπάρξει μέριμνα για περισσότερη ανάπτυξη ώστε να είναι δεδομένη η βιωσιμότητα του χρέους.

Τις αιτιάσεις για ένα πτωχευτικό δίκαιο στις χώρες – μέλη της ΕΕ, απέρριψε στην ομιλία του και ο Γιόζεφ Τσαπ, αναφέροντας ότι μια συζήτηση για πτώχευση κρατών δεν είναι συγκρίσιμη με συζητήσεις για πτώχευση ιδιωτικών επιχειρήσεων και καταγγέλοντας ταυτόχρονα ότι αυτή η συζήτηση στη Βουλή γίνεται τη στιγμή που στην Ευρώπη υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...