13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αυτά δεν είναι τα πρόσωπα των ληστών της Κοζάνης

Ημερομηνία:

Μετά από ένα 24ώρο κράτησης στην ασφάλεια της Κοζάνης η αστυνομία αποφάσισε να δημοσιοποιήσει με εντολή εισαγγελέα τα πρόσωπα των τεσσάρων ληστών της διπλής ληστείας που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή την Παρασκευή.
Στην πραγματικότητα όμως αυτά δεν ήταν τα πρόσωπα των ληστών αλλά τεσσάρων ανθρώπων που βασανιστήκαν ένα ολόκληρο 24ωρο και μετά φωτογραφήθηκαν.Ο σκοπός της φωτογράφησης και της δημοσιοποίησης σύμφωνα με τις αρχές ήταν για να μάθει ο κόσμος ποίοι είναι οι ληστές, όμως αυτό που έμαθε ο κόσμος από τα κακοποιημένα και παραμορφωμένα πρόσωπα των τεσσάρων κρατούμενων είναι ποιές μεθόδους βασανισμού χρησιμοποιεί η ελληνική αστυνομία καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα.Άλλωστε το μήνυμα που ήθελε να δώσει η αστυνομία επιλέγοντας να φωτογραφήσει τους ληστές της Κοζάνης μετά τον ξυλοδαρμό ήταν ότι ο σκοπός της είναι η «πάταξη της τρομοκρατίας».

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε όσον αφορά στο σκέλος της φωτογράφησης είναι ακριβώς ιδία με αυτή των οροθετικών ιερόδουλων που οι φωτογραφίες τους έκαναν τον γύρω του διαδικτύου σε λίγα λεπτά από την ώρα που η αστυνομία μετά από εντολή εισαγγελέα έδωσε τις φωτογραφίες στην δημοσιότητα. Ωστόσο η αστυνομία δεν ακολούθησε την ίδια διαδικασία με τον φονιά του Πακιστανού αλλά και με δεκάδες άλλες περιπτώσεις.
Το θλιβερό είναι ότι τα μέσα ενημέρωσης σε ρόλο «συνεργάτη» της αστυνομία και βεβαία με γνώμονα την αύξηση της τηλεθέασης και της επισκεψιμότητας το βράδυ του Σαββάτου –όταν δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες των ληστών της Κοζάνης- με εμπνευσμένους τίτλους «αυτοί είναι οι ληστές της Κοζάνης» δημοσιοποίησαν τις φωτογραφίες χωρίς να κάνουν ούτε ένα σχόλιο για τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι ληστές κατά την διάρκεια της 24ωρης κράτησης τους από την αστυνομία.Ο κανιβαλισμός στο μεγαλείο του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...