Όπως γνωρίζετε, με την υπ’ αριθμ. ΥΠΟΙΚ0004586ΕΞ2018/19-6-2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε.) τα ακίνητα που διαλαμβάνονται στην αριθμ. 86/18-6-2018 απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 197 ακίνητα που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Χανίων και τα οποία περιγράφονται αναλυτικά στο υπ’ αριθ. πρωτ. 43256/1-10-2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Μετά την εξέλιξη αυτή, εισηγούμαι προς το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει την εξαίρεση μέρους των 197 αυτών ακινήτων από την μεταβίβαση στην Ε.Τ.Α.Δ. με τον προσφορότερο και αμεσότερο τρόπο τον οποίο θα επιλέξει η κυβέρνηση και προτείνω να χωριστούν τα ακίνητα αυτά στις παρακάτω τρεις κατηγορίες:

Α) Ακίνητα που με οποιονδήποτε τρόπο σχετίζονται με τον Δήμο Χανίων και ο Δήμος  ζητάει να εξαιρεθούν και να του παραχωρηθούν κατά κυριότητα.

"google ad"

Η κατηγορία αυτή αφορά ακίνητα τα οποία είτε έχουν ήδη παραχωρηθεί στο Δήμο Χανίων, είτε χρησιμοποιούνται από τον Δήμο για πολλά χρόνια χωρίς επίσημη παραχώρηση, είτε δεν εμφανίζονται στην ιδιοκτησία του Δήμου ενώ του ανήκουν λόγω μη ολοκλήρωσης των απαραίτητων διαδικασιών, είτε διεκδικούνται από το Δήμο, είτε αποτελούν ακίνητα που ανήκουν στο δημόσιο χώρο όπως πλατείες δρόμοι κλπ.